Blog Başlık

  • Ocak 13, 2021 Diğer Dostlarımız

    Sürüngen canlılar arasında bulunan kaplumbağalar, aynı familyada bulunan diğer tüm canlılar gibi son zamanlarda çok talep görmektedir. Dünyanın her yerinde her yaş grubundan kişi tarafından evde kaplumbağa besleme gibi son derece farklı bir hobi edinilmektedir. Bu nedenle evde kaplumbağa bakımı ile ilgili olarak çok fazla bilgi ihtiyacı söz konusu olabiliyor. Bu bilgilerden birisi olarak kaplumbağa beslemeye yeni başlayan kişiler tarafından merak edilen kaplumbağa nasıl beslenir sorusudur. Bir canlının yaşamı için en temel konu olan beslenme programı konusunda kaplumbağalar için çok hassas şekilde hareket edilmelidir. Zira kaplumbağalar kaya gibi sert olan kabuklarının altında çok naif ve çok hassas bir yaşam şekline sahiptir. Dolayısıyla kaplumbağaların her şeyi yemesi pek sağlıklı değildir.

    Kaplumbağa
  • Ocak 08, 2021 Diğer Dostlarımız

    Farklı ve dikkat çekici görüntüsüyle büyüleyen iguanalar, günümüzde evcil hayvanlar arasında kendisine yer buluyor. Evlerde teraryumda beslenebilen iguanaların bakımı oldukça hassas ve titiz bir şekilde sağlanmalıdır. Tropikal bir canlı olmasından mütevellit yaşamı için en uygun olan koşulların sağlanması çok önemlidir. Yeni iguana beslemeye başlayanların aklındaki ilk soru doğal olarak iguana cinsiyeti nasıl anlaşılır şeklinde oluyor. Doğrudan iguana bakımı ile ilgili farklılıklara yol açmıyor olsa da uzun vadede bakım açısından önem taşıyan bir bilgi olabilir.

    İguana Cinsiyeti
  • Ocak 04, 2021 Diğer Dostlarımız

    Balık, kaplumbağa ve iguana gibi pek çok canlı evde beslenmek istendiğinde doğal olarak akvaryum kullanılır. Ancak akvaryumda canlı beslemek sadece içine su doldurarak, gün içerisinde yem vermekle sınırlı kalmayan çok hassas bir sorumluluğu oluşturur. Zira akvaryumlarda biyolojik kalitenin oluşturulması içerisindeki canlı yaşam kalitesinin en iyi şekilde sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Bu çerçevede de akvaryumlarda biyolojik kalitenin sağlanması ve yanı sıra dışarıdan hoş bir görsellik elde edilebilmesi amacı ile akvaryum kumu kullanılır. Ancak akvaryum kumunun her zaman iyi ve kaliteli olabilmesi için bakımına dikkat edilmesi çok önemlidir. Bu durumda akvaryum kumu nasıl temizlenir şeklinde bir sorunun ortaya çıkmasına neden olur.

    akvaryum
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR