Blog Başlık

  • Ocak 02, 2021 Diğer Dostlarımız

    Muhabbet kuşları fizyolojik gereklilikleri doğrultusunda ister dişi ister de erkek beslenirse beslensin fark etmeksizin çiftleştirilmelidir. Yetişkin bir dişi muhabbet kuşu yılda 1 veya 2 defa kadar çiftleşir yani kuluçka dönemine yatar. Muhabbet kuşu çiftleştirme süreci oldukça hassas ve zorlu olduğu gibi sonrasında gelen dönemde çok büyük bir hassasiyet teşkil ediyor. Özellikle muhabbet kuşu besleyenlerin en fazla merak ettikleri konulardan birisi de muhabbet kuşu yumurtası dolu olduğu nasıl anlaşılır sorusu oluyor. Muhabbet kuşunun yumurtlamış olduğu yumurtaların dolu olup, olmadığının belirlenebilmesi için kullanılabilecek farklı yöntemler mevcuttur.

    Muhabbet Kuşu
  • Ocak 01, 2021 Diğer Dostlarımız

    Kaplumbağalar, diğer pek çok canlıdan farklı fizyolojileri ile her zaman insanın ilgisini üzerine çekmeyi başarmıştır. Çok ağır olan bir yaşama sahip olan kaplumbağaların bazı türleri yüzlerce yılı bulan uzun yaşam süreleriyle de dikkat çekiyor. Bu denli farklı ve özel olan bir canlıyı evinde bulundurmak yani evde kaplumbağa beslemek isteyenlerin aklında pek çok soru bulunur. Bu sorulardan birisi de kaplumbağa cinsiyeti nasıl anlaşılır. Evinde besleyeceği kaplumbağan cinsiyetinin ne olduğu bilmek herkesin doğal olarak isteyeceği bir şeydir. Ancak bu bilgiyi öğrenebilmek pek çok kişi için fazlasıyla zorlu olabiliyor. Zira tamamen farklı bir fizyolojiye sahip olan kaplumbağaların dışarıdan cinsel organları bulunmamaktadır.

    Kaplumbağa Cinsiyeti
  • Aralık 29, 2020 Diğer Dostlarımız

    Muhabbet kuşu besleyen herkesin mutlaka bilmesi ve dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususların başında da muhabbetlerin nasıl besleneceği geliyor. Muhabbet kuşunu yeni beslemeye başlayanlar veya beslediği muhabbet kuşundan yavru alanlar için beslenme süreci daha hassas hale geliyor. Yavru muhabbet kuşları, diğer tüm canlı türlerinin yavrularında ve bebeklerimizde olduğu gibi her konuda yardımınıza muhtaçtır. Bağışıklığı ve vücut fonksiyonları henüz tam olarak gelişmediği bu dönemde yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir hakkında bilgili olunması gerekir. Yavru muhabbet kuşunun beslenmesi, yetişkinlerine göre çok daha hassas olduğundan, daha fazla ilgi gerektirir.

    Yavru Muhabbet Kuşu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR