Blog Başlık

  • Aralık 23, 2020 Diğer Dostlarımız

    Renkleri, fizyolojik özellikleri ve sesleri ile herkesi kendisine hayran bırakan muhabbet kuşları, özellikle sesleriyle ruhu dinlendirir. Dost canlısı bir evcil hayvan olan muhabbet kuşlarının hem görüntülerindeki hem de seslerindeki nezaket, bu kadar ilgi görmesine neden olur. Evinde muhabbet kuşu yetiştiren kişiler hem daha fazla sayıda sahip olmak hem de fizyolojik gerekliliğini sağlamak amacı ile çiftleştirmek isteyebilir. Bu durum muhabbet kuşu çiftleşmesi için ne yapmalıyım şeklinde bir soruyu gündeme getirir.  Cinsel olgunluğa ulaşmasından sonra muhabbet kuşları için çiftleştirme büyük bir önem taşır. Ancak bu çiftleştirme süreci oldukça hassas ve bir o kadar da zorlayıcı olabiliyor. Zira kuşların dünyasında eş seçimleri ve çiftleşme kendisine özgüdür ve çok farklıdır.

    muhabbet kuşu
  • Aralık 19, 2020 Diğer Dostlarımız

    Hamsterlar doğaları gereği çok narin ve aynı zamanda çekingen hayvanlardır. Tüm hareketliliği ve şirinliğine rağmen, yaşamlarında gerçekleşen tüm değişiklikler onlarda ciddi travmalara ve korkulara neden olabilir. Aynı zamanda kendilerini temizleme konusunda da çok başarılıdırlar. Genel olarak çok titiz olan hamsterların, bazı durumlarda tüylerine yapışmış bazı kirler görülebilir. Böyle durumlarda endişe edilmemeli ve kendilerini temizlemeleri beklenmelidir. Günün yaklaşık 5’ te 1’ ini temizlikle geçiren hamsterlar, bunun için yerde yuvarlanma ve kum banyosu gibi yöntemlere de başvururular. Bu sebeple kafesinde mutlaka büyüklüğüne göre rahatlıkla girip çıkabileceği bir kum banyosu bulundurmanız önemlidir. Bu banyonun kafese sabitlenip, hareket etmediğine de dikkat etmeniz gerekir. Hamster nasıl yıkanır? Sorusu, hamster besleyen kişilerin çokça sorduğu bir sorudur. Hamsterınızı asla yıkmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

    Hamster
  • Aralık 18, 2020 Diğer Dostlarımız

    Kaplumbağalar bir defa doğru bir şekilde hazırlanmış olan yaşam alanlarında ve düzenli olarak temizliğin sağlanmasıyla, aslında çok kolay beslenen pet türleridir. Ancak türlerine göre doğru bir yaşam alanı oluşturmak için, ayrıntılara önem vermeli ve dengeli bir beslenme düzeni sağlamaya özen göstermeniz gereklidir. Yavru kaplumbağa ne yer? Sorusu, yeni kaplumbağa edinmiş kişiler tarafından sıklıkla sorunla bir sorudur.

    Yavru Kaplumbağa
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR