Blog Başlık

  • Mart 22, 2021 Diğer Dostlarımız

    Muhabbet kuşu çiftleştirildikten sonra sıra yumurtlama sürecine gelir. Bu süreçte hem muhabbet kuşunun hem de yumurtalarının sağlıklı olabilmesi için gerekli koşulların sağlanması gerekir. Bu açıdan muhabbet kuşu yumurtalama hazırlığı büyük bir önem taşır. Muhabbet kuşu sahipleri daha önce deneyimlememişler ise muhabbet kuşu ne zaman yumurtlar şeklinde bir soruyu dile getirebiliyor. Muhabbet kuşunun gebelik süreci olarak telaffuz edilecek yumurtlama süreci çok uzun değildir. Bu nedenle de çiftleşmeden itibaren en hızlı şekilde muhabbet kuşunun kafesinde yumurtlama için en uygun koşulların sağlanması gerekir.

    Muhabbet Kuşu
  • Mart 17, 2021 Diğer Dostlarımız

    Muhabbet kuşu beslemek isteyenlerin, onların bakımlarıyla ilgili geniş bir külliyat hakkında da bilgi sahibi olmaları gereklidir. İshal muhabbet kuşu için ölümcül bir hastalık olabilir. İshali oluşma sebepleri çok sayıda olmakla birlikte, iki temel grupta toplanır. Bunlar hastalıktan kaynaklanan mikrobik ishal ve beslenme düzensizliği ile birlikte hava akımları ya da yanlış bakım nedeniyle ortaya çıkan ishallerdir. Muhabbet kuşlarının ishal olduğu dışkılarında ki sulanmanın yanı sıra, halsizlik, durgunluk ve bir köşede kabarmış bir şekilde hareketsizlikle de belli olur. Bu aşamada Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır? Sorusu önem kazanır. Alacağınız cevaplar çeşitli niteliklere sahip olacaktır. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken, dışkısının analizini yapmak olmalıdır.

    Muhabbet Kuşu
  • Mart 07, 2021 Diğer Dostlarımız

    Papağanlar türlerine göre kuru ve yağlı cilt özelliklerine sahiptir. Bu durum her iki tür içinde ciltlerinin sürekli olarak neme ihtiyaç duymasına neden olur. Dolayısıyla papağanların banyo yapması, temizlik amacıyla değil, yaşamsal bir ihtiyaçtan kaynaklanır. Tüylerinin sahip olduğu özellikler, dış kirlerin temizlenmesi için yeterince temizliği sağlar. Su temizlik konusunda başvuracakları en son şeydir. Yaz mevsiminde ve sıcak günlerde papağanların her türünün her gün banyo yaptırılması, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gereklidir. Buna karşın kış mevsiminde banyoların sayısını haftada 2 defa ile sınırlandırmanız gerekir. Her ne kadar nem onlar için yaşamsal önemde olsa da, fazla nemli kalmaları da, üşümelerine ve rahatsız olmalarına sebep olacaktır. Bu sebeple yıkanmadan hemen sonra kuruma için zamanlarının ve uygun atmosferin olması önemlidir. Papağan Nasıl Yıkanır? Konusunda ki ayrıntılı yanıtlarımızı okumaya devam edebilirsiniz.

    Papağan
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR