Blog Başlık

  • Haziran 23, 2020 Kedi

    Her evin neşe kaynağı olan ve şirinlikleri ile sosyal medyayı da etkisi altına alan kediler, kendisine has özellikleri ile her zaman insanları büyülemeyi başarır. Bu nedenle de dünya genelinde en fazla beslenen evcil hayvanlardan birisi konumunda bulunuyor. Ancak evde bir kedi beslemek sadece yemek, tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarının karşılanmasından oluşan bir sorumluluk yapısına sahip değildir. Bunun çok daha ötesinde oldukça önemli sorumlulukları sahibine yüklemektedir. Bu sorumlulukların en başında da tabii ki doğal olarak kedilerin sağlığı geliyor. Her zaman kedilerin sağlık durumunu hareketlerinden takip etmeye çalışmak gerekmektedir. Kedi sahiplerinin en sık gördükleri durumlardan birisi de kedi kusması durumudur.

    kedi kusması
  • Haziran 22, 2020 Diğer Dostlarımız

    Kedi, köpek ve kuş gibi klasik evcil hayvanların dışında daha yırtıcı ve daha tropikal canlıların beslenmesi konusunda da oldukça yoğun bir ilgi bulunuyor. Özellikle daha yırtıcı olarak kabul edilen hayvanlara yönelik olarak çoğu kişi yoğun bir ilgiye sahiptir. Bu tip hayvanlar arasında da sürüngenler ilk sırada yer alıyor. Pek çok kişi evinde kedi veya köpek beslemek yerine sürüngen canlıları beslemeyi tercih ediyor. Kaplumbağa, yılan, iguana, ejder, geko ve anole gibi sürüngenler son derece yaygın şekilde evlerde beslenen sürüngen canlılar arasında yer alıyor. Sürüngen canlıların kendilerine has özel ihtiyaçlara sahiptir. Bu ihtiyaçlarının en başında da sıcaklık geliyor. Sürüngen ısıtıcı ped ürünleri de akvaryumda veya fanusta beslenen sürüngenlerin sağlıklı yaşam koşulları için gerekli olan sıcaklığı etkin biçimde sağlayabiliyor.

    ısıtıcı ped
  • Haziran 21, 2020 Diğer Dostlarımız

    Akvaryumda yetiştirilecek canlılar için akvaryumdaki suyun PH değerinin ideal seviyede oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle de akvaryum suyunun PH değerinin uygun olan seviyelerde tutulması gerekir. Bunun sağlanabilmesi ise dışarıdan gözle öngörülebilecek bir durum olmamasından dolayı çeşitli tekniklerin kullanımı gerçekleştirilir. Bu teknikler vasıtası ile suda PH değeri tespit edilerek, akvaryum araçları vasıtası ile uygun seviyeye sabitlenmesi gerekir. Bir akvaryum içerisinde olması gereken PH seviyesinin ne altına inilmesi ne de üzerine çıkılması gerekir. Tam olarak uygun olarak belirtilen akvaryum PH değeri veya aralığının oluşturulmasına hassasiyet gösterilmesi gerekir.

    akvaryum ph ölçümü
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR