Blog Başlık

  • Mart 03, 2021 Diğer Dostlarımız

    İlk söylenişte korkunç gelebilecek olan gaga kesimi, bazı durumlarda muhabbet kuşları için ve hatta bazı diğer kuşlar için de gerekli bir işlemdir. Yaşam alanlarında bulunan gaga taşı ve çeşitli pürüzlü bölgeler, bazı kabuklu yemişler gibi besinler, muhabbet kuşlarının sürekli uzayan gagalarını törpülemek için başvurdukları yöntemlerdir. Ancak oluşturulan yaşam alnında ki yanlışlıklar, bazen bazı sağlık sorunları, gagaların fazlaca uzamasına ve yeterli derece de törpülenemediği için eziyet verici olmalarına sebep olur. Tırnaklar benzeri, muhabbet kuşunun gagası da yaşadığı süre boyunca sürekli olarak uzar. Gaganın çok uzaması beraberinde Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir? Sorusunu da getirecek ve bu konuda çözümler aranmaya başlanacaktır.

    Muhabbet Kuşu
  • Mart 01, 2021 Diğer Dostlarımız

    Her canlıda olduğu gibi tavşanların yavruları da hassas bir bakıma muhtaçtır. Fizyolojik gelişimi henüz tam olarak tamamlanmamış olduğundan her türlü sağlık sorununa karşı açık durumdadırlar. Ayrıca bu süreçteki doğru beslenme ve bakımları gelişimlerinin sağlıklı olarak gerçekleşebilmesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle şirinliği ve sempatikliği dolayısıyla evde beslenmek istenen tavşanın yavrusunun bakımına özen gösterilmesi gerekir. Özellikle de yavru tavşan nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olunması sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi açısından çok önemlidir. Bir yetişkine oranla yavru tavşanların daha fazla besine ihtiyacı bulunur. Ancak buradaki besinlerin miktarı değil içeriğindeki besin değerleridir.

    Yavru Tavşan
  • Şubat 28, 2021 Diğer Dostlarımız

    Papağan beslemeye karar vermeniz, konuşan bir kuş sahibi olmak istemenizle eş değer olacak şeklinde bir algı bulunuyor. Ancak konuşan papağan türlerinin sayısı, konuşmayan türlere göre oldukça azdır. Bu sebeple konuşan bir papağan beslemek istediğinizde, doğru bir tür seçmeniz gerekecektir. Bu seçimi gerçekleştirirken diğer bir önemli konuysa, onlara sunabileceğiniz yaşam alanı özellikleridir. Bazı papağanlar kafeslerde kolayca yaşayabilirken, bazılarıysa daha geniş yaşam alanlarında beslenebilirler. Bu sebeple Papağan Nasıl Konuşturulur? Sorusunun ilk yanıtı, öncelikle doğru bir türü seçmeniz gerektiğidir. Konuşan bir papağan beslemek ve onu olabildiğince kolay eğitmek istiyorsanız, seçmeniz gereken en iyi türler Amazon ya da Jako papağan türleridir. Bu türlerinse, kafesle birlikte, geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyacağını mutlaka bilmeniz gerekir.

    Papağan
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR