Blog Başlık

  • Şubat 09, 2021 Diğer Dostlarımız

    Akvaryum balığı veya iguana ya da kaplumbağa gibi canlılar beslenmek istendiğinde mutlaka gerekli koşulların en iyi şekilde karşılanması gerekir. Bu kapsamda akvaryumlarda kullanılan her bir ürün dikkatle seçilmelidir. Akvaryum kumu nasıl olmalı sorusu da en önemli konulardan birisini oluşturur. Zira akvaryumdaki suyla doğrudan etkileşimde bulunur. Dolayısıyla akvaryum içerisindeki biyolojik koşulları en iyi şekilde sağlayabilecek akvaryum kumları bulunmalıdır. Aslında akvaryum kumları, akvaryumda beslenecek canlılara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konuda kullanılabilecek farklı akvaryum kumu çeşitleri bulunur. Ağırlıklı olarak akvaryumun dip kısımlarında yaşamlarını sürdüren balık çeşitlerinin besleneceği zaman akvaryum kumu oldukça önemli bir gereklilik niteliği taşıyor.

    akvaryum kumu
  • Ocak 30, 2021 Diğer Dostlarımız

    Şirinliği ve saflığıyla herkesin sevdiği bir hayvan olan tavşan, insanın şansını da temsil eder. Kendisine has özellikleriyle ünlü olan tavşan ayrıca insanlarla çok başarılı bir ilişkiye sahiptir. Bu yüzden tavşan evde bile sıkça beslenen canlılardan birisidir. Tavşan beslemeye karar verildiğinde doğal olarak bazı sorumluluklar ve bu sorumluluklara bağlı bazı sorular gündeme geliyor. Özellikle de tavşan ne ile beslenir sorusu bunun en başında yer alıyor. Tavşan denilince ilk akla popüler kültür etkisiyle birlikte havuç gelir.

    tavşan
  • Ocak 29, 2021 Diğer Dostlarımız

    Muhabbet kuşlarının yumurtlama ve öncesindeki kuluçka dönemleri oldukça hassas dönemlerdir. Bu dönemlerde sessizlik ve rahatsız edilmeme onlar için çok önemlidir. Özellikle kuluçka dönemindeyken, yumurtalar çatladı mı, yavrular çıktımı şeklinde sürekli olarak rahatsız edilmeleri, onları ciddi streslere sokabilir. Bu durumlarda yumurtaları çatlattıkları, kırdıkları hatta yuvadan attıkları karşılaşılan tepkilerdir. Dolayısıyla onları zaten zor başa çıktıkları bu dönemde olabildiğince rahat ettirmek, sessizlik ve rahat bir ortam sağlamak gereklidir. Kuşunuzun yumurtlaması ve yavruların seslerini duymanızla beraber, Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım? Sorusu hakkında araştırma yapmanız büyük bir önem taşıyor. Zira bu aşamadan sonra sessizlik ve rahat bir ortamın yanında, beslenmeleriyle ilgili de çeşitli destek önlemler almanız gereklidir.

    muhabbet kuşu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR