Blog Başlık

  • Mart 06, 2021 Diğer Dostlarımız

    Günümüzde dünya genelinde adeta ciddi bir hobi haline gelen evde iguana beslemek, aslında düşünüldüğünden çok fazla hassasiyet ve özen gerektirir. Çünkü iguana bakmak hem çok fazla emek ve aynı zamanda da çok fazla zaman harcanmasını gerektirir. İlk defa iguana beslemeye başlayanların bilmesi gereken en temel konuların başında iguana ne yer sorusu gelir. İguana bakımı konusunda çok önemli olan iguana beslemek, nelerin faydalı olduğunu bilinmesini gerektiriyor. Öncelikli olarak bilinmesi gereken iguanalar her ne kadar etçil bir hayvan görünümüne sahip olsa da aslında otçul olduğudur. Hatta yaratılışları gereğince iguanaların fizyolojilerinde sindirim sistemleri hayvansal proteinleri sindiremez. Bu nedenle de etçil hayvan gibi beslemek, hayati risk taşıyabilecek sağlık sorunlarına neden olur.

    İguana, iguana
  • Mart 05, 2021 Diğer Dostlarımız

    Papağan besleyenlerin karşılaştığı bir konu olarak cinsiyet belirlenmesi sorunu sürekli gündemdedir. Papağanların yetişkin hale gelinceye kadar cinsiyetlerinin belirlenmesi hayli güçtür. Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Sorusu da bu sebeple sıklıkla sorulur. Çoğunlukla dişi sanılan papağanlar erkek, erkek sanılanlar ise dişi çıkabiliyor. Papağanların olgunluk dönemleri, yaklaşık 3. Yaşlarından itibaren başlar. Bu süreçte yavrulamaya başlayan papağanların, yumurtlayanları doğal olarak dişidir. Bu yöntemle bu aşamadan sonra kesin ve net bir bilgi edinebilirsiniz. Ancak daha küçük olan papağanların cinsiyetinin belirlenmesi oldukça zordur. Buna karşın bazı yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemler arasında ötüş tarzları, tüylerinin renkleri, davranış şekilleri bulunuyor. Ancak en kesin sonuç yaptıracağınız bir DNA testi ile olacaktır.

    Papağan
  • Mart 04, 2021 Köpek

    İnsanoğlu binlerce yıldır var olma savaşı verdiği dünya da, kendisiyle birlikte pek çok canlıyla beraber yaşamıştır. Döneme ve evrimine göre, kendisi için zararlı olan diğer canlılara karşı edindiği deneyimleri, kalıtımsal ve diğer yollarla yeni nesillere aktararak, bir anlamda dünyayı daha iyi tanımış ve tanımlamıştır. İşte bu durum, kalıtımsal olarak bazı hayvan türlerine karşı fobi boyutuna varan korku ve tiksinme duyularımızı harekete geçiren bir savunma mekanizmamız bulunuyor. Dolayısıyla, yılan, akrep, hamam böceği, kurbağa ve benzeri hayvanlara karşı, tiksinme ve korkma duyuları, çok yüksek bir orana sahiptir. Yani bir anlamda, insan aslında kendisine zararlı olabileceğini ve geçmişte zararlı olan canlılara karşı, doğal bir savunma mekanizması geliştirmiştir. Hayvan korkuları yaygın fobilerden biridir. Bunun yaklaşık olarak % 36’ lık bir kısmını ise, köpek ve kedi korkusu oluşturur. Tıp literatüründe kedi korkusu “ Ailurofobi” köpek korkusu ise “ kinofobi “ olarak adlandırılır. Köpek korkusu nasıl yenilir? Sorusu da bu sebeple sıklıkla sorulan bir sorudur.

    Köpek korkusu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR