Akvaryum Bitki Kumu Nasıl Olmalı?

Akvaryum Bitki Kumu Nasıl Olmalı?

Akvaryumda balık veya daha farklı canlıları beslemeye başlayan kişiler pek çok yeni ürün ve terimle karşı karşıya kalabiliyor. Bunlardan birisi de akvaryum bitki kumudur. Akvaryumda beslenen canlılar için gerekli olan biyolojik kalitenin sağlanabilmesi açısından bu tip ürünlerin kullanımı gereklidir. Ayrıca bu tip ürünler akvaryumda dikkat çekici bir görsellik oluşturulabilmesine de yardımcı olur. Akvaryumda bitki kullanımı özellikle bazı balık türlerinin yaşam kalitesi ve akvaryum suyu oksijen değerleri açısından büyük bir önem taşımaktadır. Akvaryum içerisinde doğal bir filtreleme sağlayan akvaryum bitkileri için kullanılacak kumlarda özel olarak seçilmelidir. Bu durumda akvaryum bitki kumu nasıl olmalı şeklinde bir soruyu gündeme getirir.

Akvaryum Bitki Kumu Nasıl Seçilir?


Akvaryum bitki kumları, akvaryum içindeki biyolojinin en kaliteli şekilde sağlanabilmesi açısından oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Akvaryum bitki kumu nasıl olmalı sorusu ise doğru seçim yapılmadığında, tüm akvaryum canlılarının kaybedilmesine neden olabileceğinden çok büyük bir önem taşımaktadır. Akvaryum kumu kullanılacak akvaryum bitkisi ve tabii ki beslenen balık türlerine göre seçilmelidir. Besin değerleri ve akvaryum suyuna olan etkisine göre akvaryum bitkisi kumu türüne karar verilmelidir. Gübre emilimine destek sağlayan akvaryum kumları olarak da isimlendirilir. Diğer akvaryum kumlarıyla karıştırılmaması gereken bu kumlar, özellikle çok daha hafif bir yapıya sahiptir. Genellikle de kilin fırınlanması ile elde edilen bir kum türüdür.

Akvaryum Bitki Kumu Çeşitleri Nelerdir?

Akvaryumunda bitki kullanmak isteyen kişilerin mutlaka akvaryum bitki kumu kullanması da gerekmektedir. Bu çerçevede
akvaryum bitki kumu nasıl olmalı konusunda karara varabilmek için öncelikle çeşitleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Günümüzde dünya genelinde akvaryumlarda kullanılan akvaryum bitki kumu çeşitleri arasında doğal bitkili akvaryum kumları yoğun kullanımı ile ilk sırada yer alıyor.

Bunun dışında aktif gübreli bitkili akvaryum kumları da bulunmaktadır. Bu tip bitkili akvaryum kumları temel olarak kilden elde edilir. Ayrıca yüksek gübre oranlarına sahiptir ve genellikle de bataklık çevresinde yer alan verimli çamurda fırınlanmaktadır. Bu şekilde gübre yönünden çok zengin değerlere sahip olması sağlanabilmektedir.

Etiketler: bitki kumu
Ocak 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR