Akvaryum Kumu Nasıl Olmalı?

Akvaryum Kumu Nasıl Olmalı?

Akvaryum balığı veya iguana ya da kaplumbağa gibi canlılar beslenmek istendiğinde mutlaka gerekli koşulların en iyi şekilde karşılanması gerekir. Bu kapsamda akvaryumlarda kullanılan her bir ürün dikkatle seçilmelidir. Akvaryum kumu nasıl olmalı sorusu da en önemli konulardan birisini oluşturur. Zira akvaryumdaki suyla doğrudan etkileşimde bulunur. Dolayısıyla akvaryum içerisindeki biyolojik koşulları en iyi şekilde sağlayabilecek akvaryum kumları bulunmalıdır. Aslında akvaryum kumları, akvaryumda beslenecek canlılara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konuda kullanılabilecek farklı akvaryum kumu çeşitleri bulunur. Ağırlıklı olarak akvaryumun dip kısımlarında yaşamlarını sürdüren balık çeşitlerinin besleneceği zaman akvaryum kumu oldukça önemli bir gereklilik niteliği taşıyor.

Akvaryum Kumu Nasıl Kullanılır?
 

Akvaryumda beslenecek canlılara en uygun özelliklere sahip olan akvaryum kumu seçilmelidir. Bu çerçevede akvaryum kumu nasıl olmalı şeklindeki bir soruda da buna göre hareket edilmelidir. Akvaryum kumunun seçimi kadar, akvaryumdaki kullanımı da ayrıca önem taşımaktadır. Buna göre akvaryumda kullanılacak kumun mutlaka tüm zararlı etkenlerinden arındırılması gerekir. Dışarıda çevresel etkenlerle çok fazla etkileşimde bulunan akvaryum kumunun tüm bu etkenlerden arındırılması için iyice yıkanması gerekir. Bu akvaryum kumu yıkama işlemleri sırasında ise kesinlikle kimyasal ürün kullanımından kaçınılmalıdır. Bunun yerine onlarca defa olsa bile mutlaka bol bol sadece su ile yıkanmasına özen gösterilmelidir.

Akvaryum Kumu Çeşitleri Neler?
 

Akvaryum kumu nasıl olmalı konusunda karar verebilmek için öncelikle akvaryum kumu çeşitleri neler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Günümüzde akvaryumlarda pek çok farklı kum türü kullanılmaktadır. Akvaryumda yaygın olarak kullanılan kum çeşitleri arasında kuvars kum, lavalit kum, aquaclay kum ve dere kumu yer almaktadır. Bunlar arasında en yaygın kullanılanı ise kuvars akvaryum kumu çeşididir.

Bu kum çeşitlerinin yanı sıra özellikle deniz akvaryumu için en uygun biyolojik koşulların sağlanabilmesi için aragonit kumudur. Bu kum özellikle ph değerlerini baskılayabilme özelliğine sahip olmasına ek olarak kesinlikle kararma yapmaması nedeniyle tercih edilir. Kararma yapmıyor olması biyolojik kalite açısından sağladığı etkiyi, akvaryumun dışından sağlanacak görsellik açısından da etkin bir şekilde sağlayabiliyor olmasıdır.

Etiketler: akvaryum kumu
Şubat 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR