Akvaryum Kumu Nasıl Temizlenir?

Akvaryum Kumu Nasıl Temizlenir?

Balık, kaplumbağa ve iguana gibi pek çok canlı evde beslenmek istendiğinde doğal olarak akvaryum kullanılır. Ancak akvaryumda canlı beslemek sadece içine su doldurarak, gün içerisinde yem vermekle sınırlı kalmayan çok hassas bir sorumluluğu oluşturur. Zira akvaryumlarda biyolojik kalitenin oluşturulması içerisindeki canlı yaşam kalitesinin en iyi şekilde sağlanabilmesi açısından çok önemlidir. Bu çerçevede de akvaryumlarda biyolojik kalitenin sağlanması ve yanı sıra dışarıdan hoş bir görsellik elde edilebilmesi amacı ile akvaryum kumu kullanılır. Ancak akvaryum kumunun her zaman iyi ve kaliteli olabilmesi için bakımına dikkat edilmesi çok önemlidir. Bu durumda akvaryum kumu nasıl temizlenir şeklinde bir sorunun ortaya çıkmasına neden olur.

Akvaryum Kumu Nasıl Yıkanır?


Akvaryum kumu, akvaryuma koyulduktan sonra uzun süreler sabit şekilde tutulamaz. Özellikle bazı canlıların çok hassas bir fizyolojiye sahip olması ve narin bakım gerektiriyor olması nedeni ile akvaryum kumunun periyodik olarak değiştirilmesi gerekliliği de söz konusu olabiliyor. Bu durumda yeni bir akvaryum kumu kullanılması gerekiyor. Ancak akvaryum kumunu doğrudan akvaryuma koyabilmek mümkün değildir. Zira içerisinde zarar teşkil edebilecek tüm etkenlerden arındırılması gerekir. Bu durumda akvaryum kumu nasıl temizlenir sorusunu ortaya çıkartır.

Akvaryum Kumu Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?


Akvaryum kumu nasıl temizlenir
sorusunun yanıtı aslında çok basittir. Su her şeyde olduğu gibi akvaryum kumunda da hijyeni sağlayabilmek açısından en yeterli ve en etkili seçenektir. Onlarca defa farklı sulardan geçirerek, filtre edilmesi gerekse bile akvaryum kumu sadece suyla akvaryum için tamamen uygun hale getirilebilir. Ancak günümüzde daha kolay olması açısından tuz ruhu başta olmak üzere çok sayıda çeşitli kimyasalların kullanımı gerçekleştirilebiliyor. Bu akvaryum kumundaki tüm zararlıları yok ediyor olsa da bu tip kimyasallar ne kadar yıkanırsa yıkansın fark etmeksizin akvaryum kumundan çıkmaz.

Bu şekilde kimyasal malzemeler ile yıkanan akvaryum kumu, daha sonra akvaryum içerisindeki suya karışır. Buradan da akvaryumda beslenen canlılara geçerek, çok ciddi şekilde zarar teşkil eder. Akvaryumda camı haricinde ne varsa her bir etkeni olumsuz şekilde etkileyeceğinden, akvaryumdaki yaşam kalitesini de ciddi manada düşürecektir.

Etiketler: akvaryum
Ocak 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR