Ginepig Nasıl Yıkanır?

Ginepig Nasıl Yıkanır?

Son zamanlarda dünya genelinde çok popüler olan canlılardan birisi olan ginepig, aslında “Guinea Pig” olarak bilinen Güney Amerika’ya özgü bir canlıdır. Kemirgen sınıfında bulunan ginepig, evde de beslenebilen hayvanlardan birisidir. Ginepig, bakımı çok zorlu olmadığından rahatlıkla evde beslenebiliyor. Beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarının dışında temizlikte doğal olarak önemli konulardan birisidir. Bu nedenle ginepig nasıl yıkanır sorusu gündeme gelebiliyor. Ginepig aslında sürekli yıkanması gerektirecek bir duruma sahip değildir. Özellikle bulunduğu yerin devamlı temiz kalmasına hassasiyet göstermek, çok fazla kirlenmemesini sağlayacağından, sık sık banyo yaptırmak zorunda kalınmaz.

Ginepig Banyo Yaptırma


Gineğig banyo yaptırma konusunda hassas bir şekilde hareket etmek çok önemlidir. Çok sevecen ve neşeli canlılar olsa da her zaman banyoya karşı sıcak bir yaklaşım sergileyecekleri anlamına gelmemektedir. Ayrıca fizyolojik olarak da sık sık banyo yapması ginepig için zararlı olabilir. Bu zarar fizyolojik veya psikolojik olarak kendisini gösterebilir. Ginepig nasıl yıkanır kadar ne zaman yıkanmalı sorusunun yanıtlarına da bakılmalıdır. Sadece tüyleri parlamıyor veya kokuyor diye yıkanmamalıdır.

Ginepig yıkamak için mutlaka tüylerinin artık yağlı gibi yapış yapış forma gelmiş olması gerekir. Yani gerçekten gözle görülür bariz şekilde kirlenmiş olması gerekir. Tuvaletinden kaynaklı aşırı kirlilik veya parazitlenme durumu şüphesi söz konusu ise ginepig banyo yaptırılmalıdır.

Ginepig Banyo Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ginepig nasıl yıkanır
sorusuna adım adım yanıt verilmelidir. Bu çerçevede ginepigin rahat edebileceği ve aynı zamanda da rahatlıkla atlayarak, kaçamayacağı derinlikte bir kabı yıkamada kullanmalısınız. Bununla birlikte ona özel olarak geliştirilmiş olan ginepig şampuanı kullanmalısınız. Onun fizyolojik özelliklerine uygun şekilde hazırlanmış bu şampuanlar ile daha güvenli bir yıkama gerçekleştirebilirsiniz. Yıkama sürecinde her bir aşamanın ağır ve naif bir şekilde uygulanmasına özen gösterilmesi, hayvanın tedirgin olmaması açısından çok önemlidir.

Hafif masaj yaparak, tüyleri ıslatılıp, şampuan sürüldükten sonra yine naif bir şekilde su dökülerek, durulanmalıdır. Banyo sonrasında tüylerinin hızla kurutulması özellikle kış ayları gibi soğuk zamanlarda hasta olmaması açısından çok önemlidir. Fön makinesi ile kurutulacak ise en düşük ayar kullanılması ve çok fazla yakınlaştırılmaması da ayrıca önem taşır.

Etiketler: Ginepig
Şubat 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR