Hamile Kedi Nasıl Anlaşılır?

Hamile Kedi Nasıl Anlaşılır?

Evde kedi beslemeye karar verdiğinizde, onunla birlikte yaşamanın, sorunlarına ortak olmanın da kararını vermiş olursunuz. Örneğin üreme konusunda içgüdüsel olarak davranan kedilerde, dişilerin ve erkeklerin farklı olmak üzere, çeşitli sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalacaksınız demektir. Kısırlaştırmak, evde kedi beslemek istediğinizde başvurmak zorunda kalacağınız bir yöntemdir. Ancak ev atmosferinizin uygun olduğunu düşünüyorsanız, bu seferde hamilelik ve yavrulamayla birlikte, yavruların bakımıyla da ilgilenmek zorunda kalacaksınız demektir. Hamile kedi nasıl anlaşılır? Sorusu bu aşamada hazırlıklı olmanız için önemli bir soru haline geliyor.

Kedim Hamile mi?


Dişi kedilerin yaklaşık olarak 10 ile 14 gün arasında süren bir döngüde kızışma dönemleri vardır. Dostumuzla biraz vakit geçirdiğinizde, özellikle 6. Aydan sonra bu döngüye artık alışacaksınız. Ancak bu kızışma döneminin aniden kesilmesi, genellikle hamileliğin erken habercisidir. Kediniz, alışkanlığınızın dışında hareket etmeye başladıysa, bunun nedeni hamilelik olabilir. Hamile olan kediler aynı zamanda yine aniden size karşı çok sevecen olmaya, sevgisini sürekli yanınıza gelerek, sürünerek göstermeye başlar. Yaşadığı hormonal değişiklikler nedeniyle duygularında da değişim gerçekleşir. Bu süreci insanların da hamileliği sırasında yaşadığı sabah rahatsızlıkları takip eder. Bazen kusma da insanlarda ki gibi gerçekleşir. Aynı zamanda memeleri şişer ve kızarır. Buraya kadar olan belirtiler, kedinizin hamileliğinin ön belirtileri olarak görülebilir. Karnının şişmeye başlaması yaklaşık 4 ile 5. Haftadan itibaren belli olmaya başlar. Bu aşamada kedinizin hamile olup olmadığı net şekilde anlaşılır ve Hamile kedi nasıl anlaşılır? Sorusunun net yanıtıdır.

Doğum Nasıl Gerçekleşir?


Yaklaşık 60 ile 67 gün arasında süren kedilerin hamilelik dönemi, çeşitli aşamalardan geçer. Son haftalarda kediniz her ne kadar siz ona bir yer hazırladıysanız da, doğum sırasında kendisini güvende hissedeceği yer arayışına girer. Hamile kedi nasıl anlaşılır? Sorusunun bir yanıtı da budur. Gerçi iyi bir gözlemci olmanız halinde, kedinizin, sürekli kuytu ve tenha yerler aradığını görebilirsiniz. Doğum aşamasında uzman bir veterinerin yardımı önemlidir. Pek çok sorunla karşılaşılabilir ve hızlı müdahale gerekebilir. Ancak yine de kedilerin kendi kendine doğum yapması olağan bir durumdur. Yani yer belirledikten sonra, tüm işlemleri kendisine bırakmanız yeterli olabilir. Bununla birlikte, kedinizin tüm plasentaları çıkarmadığını fark ederseniz, mutlaka bir veterinere hızlı bir şekilde başvurmanız gereklidir.

Etiketler: hamile kedi
Aralık 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR