İguana Ne Yer?

İguana Ne Yer?

Günümüzde dünya genelinde adeta ciddi bir hobi haline gelen evde iguana beslemek, aslında düşünüldüğünden çok fazla hassasiyet ve özen gerektirir. Çünkü iguana bakmak hem çok fazla emek ve aynı zamanda da çok fazla zaman harcanmasını gerektirir. İlk defa iguana beslemeye başlayanların bilmesi gereken en temel konuların başında iguana ne yer sorusu gelir. İguana bakımı konusunda çok önemli olan iguana beslemek, nelerin faydalı olduğunu bilinmesini gerektiriyor. Öncelikli olarak bilinmesi gereken iguanalar her ne kadar etçil bir hayvan görünümüne sahip olsa da aslında otçul olduğudur. Hatta yaratılışları gereğince iguanaların fizyolojilerinde sindirim sistemleri hayvansal proteinleri sindiremez. Bu nedenle de etçil hayvan gibi beslemek, hayati risk taşıyabilecek sağlık sorunlarına neden olur.

İguana Neleri Yer?


İguana beslemeye karar verenlerin merak ettikleri iguana ne yer sorusunun yanıtı sebze ve yeşilliklerden oluşmaktadır. İguanalar temel olarak yeşil bitkileri, çiçekleri, otları ve yanı sıra sebze ve meyveleri tüketmektedir. Çok nadirde olsa bazı iguanaların böcek yediği de bilinmektedir. Bu iguanalar ile ilgili olarak bir uzmana başvurmak ayrıca önem taşır.

İguanalar genel olarak ısırgan otu, salatalık, brokoli, bezelye, maydanoz, marul, lahana ve havuç gibi besinleri tüketmektedir. Ayrıca iguana beslenmesi için muz, armut, incir, papaya, kivi, üzüm, elma ve kavun gibi meyvelerde tercih edilebilir. Tropikal bir canlı olan iguanaların bu şekilde vücut ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak vitamin ve mineralleri vücuduna alabilmesi sağlanabilir. İguana ne yer kadar nasıl beslenmesi sorusu da çok önemlidir. Buna göre iguanalar ortalama 80% oranın yeşillik ile beslenmelidir. Ayrıca 15% civarında sebzeler ve 5% oranında meyveler ile beslenmelidir. Yani sadece sebze veya sadece meyve vermek iguanalar için uygun bir beslenme şekli oluşturmaz.

İguana Yemi


Günümüzde iguanalar için özel olarak üretilmiş olan ve tüm vücut ihtiyaçlarını karşılayacak özel iguana yemleri de bulunmaktadır. Özellikle yavru iguanaların gelişim dönemlerinde gelişimlerinin desteklenmesi noktasında iguana yemleri çok faydalı olabilmektedir. Bu nedenle genellikle tükettikleri besinlerin dışında uygun miktarlarca olacak şekilde iguana yemleri de beslenmelerinde kullanılabilir.

Etiketler: İguana, iguana
Mart 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR