İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?

İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?

Kediler Özgürlüklerine düşkün ve tek başına bir yaşam sürdürmeyi severler. Bunun aksi öğretilmediği sürece de özellikle yaşadıkları eve sonradan gelen başka bir kediyi kabullenmeleri de oldukça güç olacaktır. Bunun en iyi yolu, henüz küçükken birlikte büyütülmeleridir. Bunun dışında sonradan eve gelecek bir kedi, onların krallıklarını tehdit eden bir varlık olarak görülecektir. Ancak yine de doğru bir yaklaşımla, birbirlerine belirli oranda alışmaları sağlanabilir. Herhangi bir şekilde yeni bir kediyi, zaten kedi olan bir eve getirmek zorunda kaldığınızda İki kedi birbirine nasıl alıştırılır? Sorusu da büyük önem kazanıyor.

Kedileri Birilerine Alıştırma Yöntemleri


Birbirine alıştırmak istediğiniz kedilerin arasında yaş farkının olması bir avantaj olacaktır. Büyük kediler, hele ki dişiyse küçük olan kedilere karşı sorumlu ve aynı zamanda koruyucu davranırlar.

Her iki kedinin de erkek ya da dişi olduğu ve benzer yaşlarda olduğunu varsayarsak işiniz biraz daha zor olacaktır.

Buna göre öncelikle birbirlerini görmeden önce hissetmelerine izin vermek daha doğru olacaktır. Bunun yolu yeni gelen kediyi bir odaya kapatmak ve orada başka bir kedinin olduğunu fark eden kedinizin buna alışması için birkaç gün vermek olacaktır.

Bu sırada her iki kedinin kullandığı eşyalarından birini, ikisinin yattığı alanlara bırakmak ve koku konusunda ki hassasiyetlerini avantaja çevirmek faydalı olacaktır. İki kedi birbirine nasıl alıştırılır? Sorusuna verilecek en güçlü yanıt, koku konusunda ki hassasiyetlerini avantaja çevirmektir.  Bu yolla her iki kedi henüz birbirini görmeden birbirlerinin varlıklarını bilir ve alışmaya başlar.

Birkaç gün bu şekilde birbirlerinin kokusuna alışan kedileri artık karşı karşıya getirmenin vakti gelmiştir. Bununla birlikte doğrudan karşı karşıya getirmek yerine, yeni gelen kediyi kedi kafesinin içerisinde tutarak, hem birbirlerini görmelerini sağlayıp, hem de fiziki temas sağlamamaları sağlanır. Bu durum birkaç gün tekrar edilerek, yine birbirlerine alışmaları sağlanır.

İki kedi birbirine nasıl alıştırılır? Sorusunun son aşamasın da, artık birbirlerinin varlığını bilen kedilerin, fiziki temas kurmalarını sağlamaktır. Ancak bunu yaparken, örneğin bir tanesinin bulunduğu odanın kapısının çıkamayacağı kadar aralık bırakılarak yapılması gerekir. Bu sayede birbirlerini yakından tanırken, aynı zamanda kavga etmeleri de engellenir. Bu şekilde geçirilen birkaç günden sonra, her iki kedi için ayrı yemek tası, uyuma alanı ve kum ayarlanarak, kediler yan yana getirilir. Kedilerin birbirleriyle kavgaya tutuştuğunu gördüğünüzde, kesinlikle bağırarak ve sert ses tonlarıyla onları ayırmaya çalışmamalısınız. Bunun yerine ellerinizi ıslatarak, ikisine de su atmanız çözüm olacaktır. Her iki kedi de kendisine bu nedenle kızıldığını düşünmemelidir.

Etiketler: kedi, kediler
Aralık 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR