Jako Papağan Nasıl Eğitilir?

Jako Papağan Nasıl Eğitilir?

Papağan denildiğinde akla gelen ilk şey konuşma yetenekleri ve çeşitli videolardan izlediğimiz papağanlarla gerçekleştirilen diyaloglar olur. Eğitilme konusunda en sorunsuz olan türlerden biri olan Jako Papağanı ile böyle bir diyalog gerçekleştirmek ve video çekebilmek içinse, uzun bir uğraş ve sabır gerekeceğini asla unutmamalısınız. Jako papağanı beslemek isteyen bir kişinin en temel beklentisi, papağanının konuşması olacaktır. Ancak Jako Papağan Nasıl Eğitilir? Konusunda geniş bir araştırma yapılması ve öğrenilenlerin sabırla uygulanması da, papağanınızın konuşması için gereklidir. Eğitim verilmediğinde, papağanınız yine konuşacak ve hatta sizin beklediğinizden daha ileri sonuçlar ortaya koyacaktır. Bunun nedeni papağanların zeki olmaları neden-sonuç işliksini kurabilme yetenekleridir. Sizin günlük yaşantınızda yaptıklarınız ve bu sırada söyledikleriniz, onun tarafından kısa sürede algılanacak ve taklit edilmeye başlanacaktır.

Eğitimde Başvurulacak İki Önemli Ayrıntı


Jako Papağan Nasıl Eğitilir?
Araştırması yaparken karşılaşacağınız ilk iki şey, eğitim sırasında ödül maması uygulaması ve papağanların kurabildiği neden-sonuç ilişkisinin lehinize bir şekilde kullanılmasıdır. Örneğin her sabah onu il gördüğünüzde günaydın demeniz, her akşam yatarken iyi uykular demeniz ya da yemeklerini verirken mama demeniz gibi ayrıntılar, dostumuz tarafından kısa sürede anlaşılacaktır. Bu durum uykusu geldiğinde iyi uykular demesi, acıktığında mama demesi gibi sonuçları kısa sürede oluşturur. Dolayısıyla vermek istediğiniz eğitimi böyle temel konulardan başlayarak ve basit kelimelerle inşa edebilirsiniz. Bu ilk öğrenilenlerden sonra daha gelişkin itaat ve konuşma eğitimlerine girişebilirsiniz.

Diyalog Kurmanın Yolları


Papağanların basit kelimeleri öğrenip konuşmaya başlamasından hemen sonra, daha ileri eğitimler verilmek istenmesi hemen kaçınılmaz bir durumdur. Onların kapasitelerinin sınırları hiçbir zaman net olarak bilinmediğinden, bazı papağanlar sadece birkaç kelime konuşurken, bazılarıysa yüzlerce kelime konuşabilir ve yanı sıra diyaloglar kurabilirler. Jako Papağan Nasıl Eğitilir? Araştırmanızda, diyaloglar kurmak için nelere yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Bunun elbette en basit yolu, sabır ve tekrardan geçiyor. Bunu sağlamak için de iki kişinin karşılıklı şekilde konuşmasını sağlamanız gerekiyor. Örneğin bir kişi “ Nasılsın “, diğeriyse “ iyiyim “ şeklinde tekrar tekrar karşılık verdiğinde, bir süre sonra papağanınız bu konuda bir yargıya varacak ve sizinle karşılıklı konuşuyormuş gibi taklitlerine başlayacaktır.

Etiketler: Jako Papağan
Aralık 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR