Kaplumbağa Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Kaplumbağa Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Kaplumbağa beslemeye karar vermekle, onlarla ilgili ve aynı zamanda doğayla ilgili pek çok konuda da bilgi sahibi olmanızı sağlayacaksınız. Onların yaşam ortamları, doğal yaşamlarını nerede ve nasıl sürdükleri, nelerle beslendikleri, diğer canlılara yaklaşımları gibi konular, sizin için doğayla ilgili hatırı sayılır bir bilgi birikimi oluşturacaktır. Kaplumbağa sahiplerinin en sık sordukları sorulardan biri Kaplumbağa Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Sorusu oluyor. İlk bakışta çok önemli gibi gelmeyen bu konu, aslında dostumuzun sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi ve bizim de ona yardım edebilmemiz için bazen zaruri olarak cevaplanması gereken bir soru haline gelmesine neden oluyor. Bu sebeple dostumuzun cinsiyetini doğru bir şekilde belirlememiz önemli hale geliyor.

Kaplumbağanızın Cinsiyetini Belirlemek İçin Yapılması Gerekenler?


Yetişkin haldeki kaplumbağaların cinsiyetini belirlemek çok güç olmaz. Ancak henüz yavru olan kaplumbağaların cinsiyetlerini belirlemek için biraz uğraşabilirsiniz. Kaplumbağa Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Sorusunun çeşitli kıstasların bir araya geldiği geniş bir cevabı bulunuyor. Cinsiyeti belirlemeniz için öncelikle yapmanız gereken, kaplumbağanızı kuyruğundan tutarak ters çevirmenizdir. Bu sayede plastron adı verilen ve göbek kısmını kolayca inceleyebilirsiniz. Ters dönmekten hoşlanmayacak olan dostumuz, bu sebeple mücadeleye girişecek ve sizi ısırmaya çalışacaktır. Bunu engellemek için, kuyruk bölümünden tutarak ters çevirmeniz gereklidir. Plastron incelemesini, kaplumbağanın arka bölümünde yoğunlaştırmanız gerekiyor. Erkek kaplumbağalarda bu bölüm, içe doğru kıvrılırken, dişi kaplumbağalarda bu bölüm düzdür. Ancak bu durum yavru kaplumbağalarda henüz yeni gelişmeye başlayan vücutları nedeniyle zor anlaşılır ve hatta anlaşılamayabilir.

Yavru Kaplumbağalarda Cinsiyet Belirlenmesi


Kaplumbağa Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Denildiğinde, en zor olan yavruların cinsiyetinin belirlenmesi konusudur. Yavrularda genellikle kabukların alt bölümünde ki desen ve renkler, dişilere göre daha canlı ve belirgin olur. Bunun yanında bazı türsel özelliklerde dişi ve erkek ayrımını yapabilmenizi sağlayacaktır. Erkek kaplumbağaların ön ayak tırnaklarının daha uzun olması, kuyruklarının daha dolgun ve uzun olması, dışkılama bölgelerinde ki fiziki farklar, bu belirlemede yardımcı olacak diğer unsurlardır. Bu kıstaslara rağmen hala net bir belirleme yapamadıysanız, bu konuda bir uzmanın yardımına başvurmanızı tavsiye ederiz

Etiketler: Kaplumbağa cinsiyeti
Aralık 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR