Kaplumbağa Ömrü Ne Kadar?

Kaplumbağa Ömrü Ne Kadar?

Son zamanlarda sıkça evde beslenmeye başlanan kaplumbağalar, diğer pek çok evcil hayvana göre çok daha uzun ömürlüdür. Hatta 250’ yi aşkın türü bulunan kaplumbağaların bazı türlerinin yaşam süreleri yüzlerce yılı bile bulabilmektedir. Bu açıdan dünyanın en uzun yaşayan ilk 10 hayvanından birisi olan kaplumbağalar her türüyle farklı yaşam sürelerine sahiptir. Kaplumbağaların bu uzun yaşam süreleri herkes tarafından bilindiğinden kaplumbağa ömrü ne kadar sorusu doğal olarak merak edilir. Ancak belirtildiği üzere kaplumbağaların türlerine göre yaşam süreleri çok ciddi farklılıklar teşkil etmektedir. Ancak ortalama olarak kaplumbağaların yaşam süreleri 25 yıldan başlayarak 200 yıla kadar uzanabilmektedir.

Kaplumbağalar Ne Kadar Yaşar?


Kaplumbağa ömrü ne kadar
sorusu her kaplumbağa besleyen kişi tarafından çok merak edilir. Evinde beslediği ve tüm bakım sorumluluğunu üstlendiği evcil dostunun yaşam süresinin ne kadar olduğunu merak etmesi de aslında çok doğal bir durumdur. Evde beslenen kaplumbağan ne kadar yaşayacağı hem türü hem de yaşam koşulları ile doğru orantılıdır. Buna göre kara kaplumbağaları 25 yıl ile 200 yıl arasında değişen bir yaşam süresine sahip olabilmektedir. Kara kaplumbağası türlerinin bazıları 25 yıl yaşarken, bazıları ise 200 yıl kadar yaşayabilme özelliği ne sahiptir.  Kaplumbağaların boyutları ne kadar büyük olur ise yaşam süreleri de o kadar çok büyümektedir. Bu çerçevede de daha küçük boyutlara sahip olan kaplumbağalar, büyük boyutlu kaplumbağalara nazaran daha kısa bir yaşam süresine sahiptir.

Su Kaplumbağaları Ne Kadar Yaşar?


Tüm canlılarda olduğu gibi kaplumbağalarda da yaşam süreleri yaşam koşulları ile doğru orantılıdır. Bu nedenle de kaplumbağa ömrü ne kadar sorusunun yanıtı kara kaplumbağaları ve su kaplumbağaları için farklı olabiliyor. Her iki kaplumbağa türünün de yaşam koşulları birbirinden çok farklıdır. Bu kapsamda da su kaplumbağaları ortalama olarak 25 yıl ile 50 yıl aralığında bir yaşam süresine sahiptir. Aynı zamanda da günümüzün en popüler ve en ilginç kaplumbağa türlerinden birisi olarak bilinen caretta caretta kaplumbağaları da 40 yıl ile 60 yıl gibi son derece uzun bir yaşam süresine sahiptir.

Etiketler: Kaplumbağa
Mart 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR