Kedi Kumu Ne Kadar Gider?

Kedi Kumu Ne Kadar Gider?

Kedi kumları, ev içinde kedi bakımında kullanılan en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Kedilerinizin tuvalet ihtiyacını gidermek için kullandıkları kedi kumları, onların ruhsal ve fiziksel sağlığına doğrudan etki etmektedir. Bundan dolayı kedi kumu seçimi ve kullanımı oldukça önemlidir.

Kediler için tuvalet alışkanlığı, en önemli içgüdüleri arasında yer almaktadır. Ev ortamında değil de doğal çevrede yaşaya kediler, tuvalet ihtiyaçlarını gerçekleştirirken kum ve toprak zemini kullanırlar. Kum ya da toprağı eşeleyerek içerisine idrarını veya dışkısını yaptıktan sonra geri kapatırlar. Bu hareket aynı zamanda kedilerin kendilerini güvende hissetmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı kedi kumu kullanırken çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle de kedi kumunun ne kadar gideceği de oldukça önemli olmaktadır.


Kedi Kumunun Kullanım Süresi


Kedi kumunun ne kadar gideceğini belirleyen birçok unsur bulunmaktadır. Bunlar, kedinizin idrar asit dengesi, kabız ya da ishal olup olmaması, kullanmış olduğunuz kedi kumunun türü ve markası, kedi kumunun temizliği, kedinizin ne sıklıkla tuvalet ihtiyacını giderdiğine, kedi kumunun bulunduğu kabın yapısı gibi birçok etken kedi kumunun kullanım süresine etki etmektedir.

Kedi kumu ne kadar gider sorusunun cevabı ilk olarak, ne kadar sıklıkla değiştirdiğinize bağlıdır. Genel olarak uzmanların görüşüne göre, kedi kumunu haftada 1 kez değiştirmek gerekmektedir. Ama maddi açıdan zorluyorsa ya da kediniz çok fazla derecede tuvalet ihtiyacını çıkmıyor ise iki haftada bir de değiştirilmesi önerilmektedir. Yani kedi kumu kullanım süresi ortalama olarak 10 – 15 gün arasında değişmektedir. Ayrıca kedi kumunu çok iyi bir şekilde temizleseniz bile, son kullanma tarihine de bakmanız gerekmektedir. Çünkü son kullanma tarihi geçmiş olan bir kedi kumu kullandığınız zaman, gün geçtikçe kurtlanma yapmaya başlayacaktır.

Kedi kumunun kullanım süresine etki eden diğer faktör ise, günlük rutin temizliğidir. Eğer kedi kumunuzu düzenli olarak her gün, kürek ve eliniz ile birlikte temizlerseniz, kedi kumunuzun kullanım süresini artırmış olursunuz. Eğer kediniz ishal olduysa ve sürekli olarak tuvalet için kedi kumunu kullanıyor ise, bu süreyi kısaltarak her gün 1 yerine en az 3 kere temizlemek gerekmektedir.

Etiketler: kedi kumu
Temmuz 31, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR