Kedi ödül maması ne zaman verilir ?

Kedi Ödül Maması Ne Zaman Verilir?

Evcil kedilerin eğitiminde ödül ve ceza sisteminin kurulması ve kullanılması önemlidir. Bu sayede kedinizin hem mutlu, hem sağlıklı ve hem de uysal olmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ödüllendirme amacıyla kedinize sevgi gösterisinde bulunmanız, oyun oynamanız, gezdirmeniz ve çok seveceği bir mamayı kullanmanız, zeki hayvanlar olan kedilerin neyi yapmalarının istendiğini hızlı anlamalarını sağlar. Ödül maması olarak hazırlanmış olan kedi mamaları, çok sayıda markaya ve türe sahiptir. Her biri çeşitli özelliklere sahip olan bu mamaların arasından en iyi kedi ödül maması seçimini yapabilmek zorlu bir iş haline dönüşebiliyor.
 

Ödül maması nasıl seçilmelidir?
 

En iyi kedi maması seçimi gibi en iyi ödül maması seçiminde de çeşitli kriterlere dikkat edilmesi gereklidir. Ödül mamasının kullanımını aşırıya kaçmadan yapmalı ve kedinizin yaşı, kilo durumu, kısırlaştırılmış olup olmaması ve sağlık durumuna göre özel olarak seçmeniz önemlidir. Haftada birkaç defadan fazla ödül maması kullanmamanız, kedinizin olağan ve dengeli beslenme sistemini ödül mamasını fazla vererek bozmamanız da önemlidir. Kısırlaştırılmış ve sağlık sorunları olan kediler için, özel ve onların gereksinimlerine yanıt veren kedi maması tercihi yapmanız ve ödül mamalarını da bu sistemi bozmayacak olan türler arasından seçmeniz öneriliyor.
 

Ödül mamalarını kedinize verirken, mutlaka ödüllendirildiğini anlayacağı zaman dilimlerini tercih etmelisiniz. Belirli dozajlarda vermeniz aynı zamanda mamanın ödül niteliğini de korumasını sağlayacaktır. Fazla verilmesi halinde bir tür normal haline dönüşebilir ve kediler ödüllendirildiğini anlayamaz. Kedi ödül maması kullanımı, kedinizin sözünüzü dinlemesi ve pek çok zararlı alışkanlığından hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlayacak önemli bir görev üstlenir. Her ne kadar evde kedilerle birlikte sürdürülen yaşamların keyfi paha biçilmez olsa da, bu yaşamı birlikte sürdürebilmek için kedilerin öğrenmesi gereken pek çok kural da bulunur. Bu kuralları en hızlı şekilde öğrenebilmesi için, ödül maması kullanımı işinizi hayli kolaylaştıracaktır. İnsanların yediği pek çok besinde, kedilerin ilgisini çeken ve çok seveceği besinler olsa da, ödül maması olarak verilmemesi gereklidir. Kedilerin besin ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlanmış ödül mamaları, onların ihtiyaç duyduğu aminoasitler, mineraller ve vitaminlerle desteklenmiş mamalardır.

 

Etiketler: en iyi kedi maması , kedi mamaları , kedi ödül maması
Ocak 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR