Kedi tırnak makası nasıl kullanılır?

Kedi tırnak makası nasıl kullanılır?

Kediler şirin canlılar olsa da doğaları gereğince fazlasıyla yırtıcılardır. Bu durum çoğu zaman oyunlarınız sırasında sizi yaralamasına dahi neden olabilir. Her ne kadar bunu bilerek ve isteyerek yapmasa da kedinizin oyun sırasında size ciddi yaralar verebilmesi mümkündür. Böyle durumlarda kedinin tırnağı kesilmeli mi ve nasıl kesilir merak edilebiliyor. Ayrıca kedilerin tırnağı kesilmeye karar verildiğinde bu işlemde kullanılan kedi tırnak makası nasıl kullanılır merak edilebiliyor. Kedinizin tırnağını keserken son derece hassas şekilde hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Kedinizin tırnağını keserken canını yakmamak için doğru tırnak makasını kullanmalısınız.

Kedi Tırnak Makası Nedir?

Kedi tırnak makası nasıl kullanılır konusunda bilgi sahibi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Kedi tırnak makası, kedilerin tırnak yapısına uygun olarak üretilmiş olan tırnak makaslarıdır. Kedinizin eğimli tırnak yapısına uygundur. Bu tasarımdaki kedi tırnak makasıyla tırnaklarını keserken canını yakma riskini minimalize edebilirsiniz. Bu şekilde çok daha güvenli ve çok daha konforlu bir şekilde kedinizin tırnaklarını kesebilirsiniz. Kedi tırnak makası ile kesim yaparken kedinizin tırnak damarlarına denk gelme riskini de ortadan kaldırabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin tırnaklarına ve genel sağlık durumuna ciddi zarar verebilme riskini de minimalize etmiş olursunuz.

Kedi Tırnak Makasıyla Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

Kedilerin tırnak yapısı gereğince tırnak dibinden belirli bir noktaya kadar uzanan tırnak damarları bulunur. Genel olarak kedinizin tırnağının yarısına kadar ulaşan bu tırnak içi damar ve etlerine denk gelmeyecek şekilde kesim yapmalısınız. Bunun için kedi tırnak makası kullanabilirsiniz. Kedi tırnak makası nasıl kullanılır sorusu için birden fazla yanıt vardır. Çünkü bazı kedilerin tırnak dipleri pembe ve uç kısımları ise şeffaf bir renktedir. Ancak bazı kedilerde tırnaklar şeffaf olmayabilir. Böyle bir durumda tırnak damarının nerede bittiğini kestirebilmeniz güç olabilir. Eğer tırnak damarını keserseniz ciddi kanamalara yol açarak, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz. Özel tasarıma sahip olan kedi tırnak makasının uç kısmını tırnağın dibine kadar gitmeyecek şekilde yerleştirmelisiniz. Daha sonra çok fazla oyalanmadan tırnağı kesmelisiniz. Bu şekilde kedinizi rahatsız etmeden tırnağı kesebilirsiniz.

Etiketler: kedi tırnak makası
Ağustos 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR