Köpek Biti Nasıl Temizlenir?

Köpek Biti Nasıl Temizlenir?

Köpek dostlarımızla birlikte yaşamak, onların yaşamlarında karşılaştıkları sorunları da beraber çözümlememiz, bir anlamda bu sorunların bizim de yaşamımızın bir parçası olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Köpek dostlarımızın en büyük sorunlarından biride asalaklardır. Köpek, biti, piresi ve keneler, dostlarımızın tüylü vücutlarının sağladığı konfor ve iyi bir besin kaynağı olmaları nedeniyle, bu tür asalakların her zaman hedefindedir. Özellikle 18 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklıklarıyla birlikte ve ilkbahar aylarında uyanan doğayla birlikte, asalaklarda kendilerine yeni yuvalar ararlar. Köpek biti, topraktan, ağaçlardan, diğer hayvanlardan köpeğe bulaşabilir. Sonrasında yattığı yer çevresi, silkelenme gibi durumlarla da halıya, koltuklara ve hatta insanlara geçebilir. Köpek biti nasıl temizlenir? Sorusu da bu tür sorunlarla sıklıkla karşılaşan hayvan dostları için önem kazanan bir sorudur.

Köpek Biti Temizleme Yöntemleri


Köpeklere bit bulaştıktan sonra, temizlik aşaması zorludur. Bu sebeple bulaşmadan önce çeşitli yöntemler almak, asalakların tümünü uzak tutmak için önemlidir. Bu konu en önemli yardımcılarınız, pire tasması ve bulaşmayı önleyici ilaç kullanımıdır. Köpek biti nasıl temizlenir? Konusunda başvurabileceğiniz çeşitli ilaçlar, pire tarağı, bit şampuanı, pire tasması gibi ürünler, dodomama.com web sitesi üzerinde, ilgili kategoride hizmetinize sunuluyor. Her köpek sahibinin mutlaka bu ürünleri incelemesi ve kendisine uygun olanları kullanmasını öneririz. Ancak bulaş gerçekleştikten sonra, yapılacak işlemleri bir dizi halinde sunmaya çalışmalıyız.

Köpek Bitinden Kurtulmak İçin


Öncelikle bitler ve pirelerin, olgun hallerinin dışında, yumurtalarının da köpeğinizin üzerinde olduğunu unutmamalısınız. Dahası bu asalaklardan rahatsız olan köpeğinizin, silkelemesi, kaşınması gibi durumlarda, bu yavruların yattığı yerlere, halılarınıza ve evinizin dolaştığı her yerine bu yumurtaları saçtığını varsaymanız gerekir. Bu durumda öncelikle evinizde bu yumurtalara yönelik tam bir temizlik yapmanız gerekecektir. Aksi halde köpeğinizden temizlenen bitler, yeniden yavrulayan bu canlılar tarafından yeniden istila edilerek yenilenecektir. Bunun için bir ilaçlama firmasıyla görüşebilir ya da tam teşekküllü bir temizlik yaparak her yeri ilaçlayarak yıkayabilirsiniz. Bunun ardından Köpek biti nasıl temizlenir? Sorusuna yanıt aramanız uygun olacaktır. Köpeğiniz için veterinerin önerdiği, şampuanları kullanarak, uzun ve iyi bir banyo süreciyle, köpeğinizin bu canlıların büyük kısmından kurulmasını sağlayabilirsiniz. Bu banyoyu doğru şampuan ve birkaç defa uygulayarak, soruna net çözümü oluşturabilirsiniz

Etiketler: köpek biti
Kasım 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR