Köpek korkusu nasıl yenilir?

Köpek korkusu nasıl yenilir?

İnsanoğlu binlerce yıldır var olma savaşı verdiği dünya da, kendisiyle birlikte pek çok canlıyla beraber yaşamıştır. Döneme ve evrimine göre, kendisi için zararlı olan diğer canlılara karşı edindiği deneyimleri, kalıtımsal ve diğer yollarla yeni nesillere aktararak, bir anlamda dünyayı daha iyi tanımış ve tanımlamıştır. İşte bu durum, kalıtımsal olarak bazı hayvan türlerine karşı fobi boyutuna varan korku ve tiksinme duyularımızı harekete geçiren bir savunma mekanizmamız bulunuyor. Dolayısıyla, yılan, akrep, hamam böceği, kurbağa ve benzeri hayvanlara karşı, tiksinme ve korkma duyuları, çok yüksek bir orana sahiptir. Yani bir anlamda, insan aslında kendisine zararlı olabileceğini ve geçmişte zararlı olan canlılara karşı, doğal bir savunma mekanizması geliştirmiştir. Hayvan korkuları yaygın fobilerden biridir. Bunun yaklaşık olarak % 36’ lık bir kısmını ise, köpek ve kedi korkusu oluşturur. Tıp literatüründe kedi korkusu “ Ailurofobi” köpek korkusu ise “ kinofobi “ olarak adlandırılır. Köpek korkusu nasıl yenilir? Sorusu da bu sebeple sıklıkla sorulan bir sorudur.

Köpek Korkusunu Yenmek İçin Neler Yapılabilir?


Köpekler, kuşlar ve kediler gibi sokak hayvanları şükretmek gerekir ki, ülkemiz ve toplumumuz tarafından sevilen, beraber yaşamaya çalıştığımız bir toplumsal anlayışla yaşam alanlarımızı paylaştığımız hayvanlardır. Bununla birlikte köpek korkusu da, oldukça yaygın bir fobidir. Hal böyle olunca, köpekten korkan kişilere karşı, onlarında ellerinde olmayan bu korku için kızmak, onların çözüm arayışlarına tepki göstermek de çok yanlış bir tutumdur. Haliyle Köpek korkusu nasıl yenilir? Sorusunun profesyonel yanıtlarına ulaşmak ve bu konuda neler yapılabileceğini öğrenmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Köpek korkusu nasıl yenilir? Sorusunun öncelikli yanıtı, kişinin bunu gerçekten istemesini sağlama ve bunun için köpeklerle iletişim kurmaya çalışmasını sağlamaktır. Bu sayede onları tanıması, davranışları hakkında bilgi sahibi olması sağlanır. Köpeklerin davranışları, hareketleri, iletişim kurma yolları hakkında bilgi sahibi olmak, insanın onlar karşısında nasıl davranması gerektiğini de öğrenmesi anlamına gelir. Ancak bu bile, “ kinofobi “ vakalarında, ancak belirli düzeyde bir sonuç ortaya koyar. Bu konuda en doğrusu davranış terapisi yoluyla profesyonel psikolojik destek alınmasıdır.

Etiketler: Köpek korkusu
Mart 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR