Köpek Maması Nasıl Verilir?

Köpek Maması Nasıl Verilir?

Köpek Maması Nasıl Verilir?

Evcil hayvanların tümünde olduğu gibi köpeklerde de doyma güdüsü fazlasıyla zayıftır. Bu nedenle de düzenli ve uygun miktarda bir beslenme programının onun için oluşturulması sağlığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle de köpeklerin beslenme süreçlerinin doğru şekilde düzenlenmesi gerekir. Köpek mamasının uygun miktarda verilmesi kadar doğru mama seçimi de çok önemlidir. Köpek maması tavsiye ve önerilerinde uzmanların yorumlarının dikkate alınması gerekir. Bu şekilde her köpek için en doğru, en sağlıklı ve en lezzetli beslenme programını oluşturabilmek mümkün olur. Doğru mama seçimi ve uygun mama verme düzeni ile köpeğin sağlığını korurken, mutlu olmasını da sağlamak mümkün olur.

 

 

Köpek Maması Seçimi

Köpekler için verilecek mamaların miktarı türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Yani köpeğin yaşına, cinsine ve sağlık durumuna göre her mamanın veriliş miktar farklılık göstermektedir. Sağlık açısından problemler yaşayan köpeklere günlük olarak verilecek mama limiti ile obez düzeyinde kilo problemi olan köpeklere verilecek mama limiti bir olmaz. Bu yüzden de kuru köpek maması paketleri üzerinde de belirtildiği şekilde yaş ve kilo seviyesine göre önerilen miktarlarda günlük mama limiti belirlenmelidir. Böylelikle köpeklerin vücudunda ihtiyaç duyduğu besin değerlerini ideal miktarda alması sağlanırken, aşırı tüketimden kaynaklı yaşayabileceği sorunlara karşı da koruma altına alınması mümkündür.

Köpeklerin cinslerine, yaşına ve kilosuna göre değişkenlik gösteren köpek maması içerikleri sayesinde sağlıklarının korunması sağlanabiliyor. Tahılsız köpek maması çeşitleri de özellikle ileri seviyede kilo problemi yaşayan köpekler açısından çok ciddi bir avantaj sağlıyor. Yeme güdülerini baskılarken, aşırı kilo almasına neden olabilecek faktörleri ortadan kaldıran tahıl içermeyen köpek mamaları, günümüzde sıkça tercih ediliyor. Bununla birlikte köpekler için her zaman aynı lezzetteki yemekler, doğal olarak nötr etki oluşturmaya başlayabilir. Bu nedenle de köpek mamasının farklı içeriklerden oluşan alternatifleri arasında bir döngü oluşturulmalıdır. Köpeğin ağız dokusundaki tüm tatları sıfırlayacak şekilde farklı içeriğe sahip olan mamalar tercih edilebilir. Bu konuda da somonlu köpek maması ideal bir seçim olabiliyor. Somon lezzetine ve içeriğine sahip olan köpek mamaları tatları sıfırlarken, köpeklerin fosfor gibi besin değerleri açısından da desteklenmesi sağlanabilir.

Etiketler: köpek maması tavsiye, kuru köpek maması, tahılsız köpek maması, somonlu köpek maması
Ocak 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR