Köpekler Şeker Yerse Ne Olur?

Köpekler Şeker Yerse Ne Olur?

İnsanların en sadık dostları olan köpeklerin bakımıyla ilgili çok fazla bilgi karmaşası bulunuyor. Köpeğinin sağlığını korumak için nasıl hareket etmesi gerektiği, neler yedirip, yedirmemesi gerektiği gibi konularda doğru bilgiye ulaşabilmek günümüzde oldukça zorlu bir hale geldi. Köpek besleyen kişilerin köpekleri ile ilgili olarak bilgili olması gereken bazı önemli konular bulunmaktadır ki bu köpeklerinin sağlığı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Bunlardan birisi de köpekler şeker yerse ne olur sorusudur. Köpeklerin şekerle olan ilişkisine ilişkin detaylar, köpek beslemeyen kişiler arasında bile en azından kulaktan dolma bir bilgi olarak yer etmiştir.

Köpekler şeker yerse ne olur sorusu da buradan ileri gelmektedir. Köpeklerin şeker yemelerinin onlar açısından oldukça ciddi zararlara yol açabildiği bilinmektedir. Bu yüzdende de şekerli olan gıdaların köpeklere yedirilmemesi gerektiği anlayışı bulunmaktadır. Köpeklerin olabildiğince şekerden uzak tutulması ve tamamıyla beslenme alışkanlıklarına uygun besinler ile beslenmeleri gerektiği belirtilmektedir. Şeker tüketiminin köpekler üzerinde zehir tüketmiş gibi çok ciddi etkiler ve tabii ki riskler oluşturduğu bilinmektedir. İçerisinde yer alan bileşenleri dolayısıyla köpeklerin fizyolojik özellikleri ile uyum sağlayamayan şekerler, köpeklerin vücutlarında ciddi olumsuzluklara neden oluyor. Bunun sonucunda da hayati risk taşıyacak düzeyde köpeklerin sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Şeker Köpeklere Neden Zararlı?


Şeker veya çikolata gibi besinlerin içerisinde yer alan bileşenler, köpekler için risk oluşturmaktadır. Bu bileşenlerden birisi olan “teobromin” isimli madde köpeklerde zehirleyici etki oluşturmaktadır. Kimyasal yapıya sahip olan söz konusu maddenin vücuda alınması ile birlikte önemli oranda kafein üretimi gerçekleştirebildiği de bilinmektedir. Uyarıcı etkiye de bu şekilde sahip olan şekerlerin köpeklere verilmesi de bu sebeple tavsiye edilmemektedir. Söz konusu maddenin içeriğindeki kimyasal bileşenleri nedeni ile köpeklerin fizyolojisi üzerinde zehirleyici etki oluşturmaktadır. Öyle ki köpeklerin bu maddeden yalnızca vücuduna 300 gram kadar alması ciddi seviyede zehirleyici etki oluşturmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de günümüzde uzman veterinerler tarafından köpekler için ne kadar isterlerse istesinler, kesinlikle köpeklere şeker ve benzer nitelikteki ürünlerin verilmemesi gerekir.

Etiketler: köpek
Mayıs 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR