Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir?

Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir?

İlk söylenişte korkunç gelebilecek olan gaga kesimi, bazı durumlarda muhabbet kuşları için ve hatta bazı diğer kuşlar için de gerekli bir işlemdir. Yaşam alanlarında bulunan gaga taşı ve çeşitli pürüzlü bölgeler, bazı kabuklu yemişler gibi besinler, muhabbet kuşlarının sürekli uzayan gagalarını törpülemek için başvurdukları yöntemlerdir. Ancak oluşturulan yaşam alnında ki yanlışlıklar, bazen bazı sağlık sorunları, gagaların fazlaca uzamasına ve yeterli derece de törpülenemediği için eziyet verici olmalarına sebep olur. Tırnaklar benzeri, muhabbet kuşunun gagası da yaşadığı süre boyunca sürekli olarak uzar. Gaganın çok uzaması beraberinde Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir? Sorusunu da getirecek ve bu konuda çözümler aranmaya başlanacaktır.

Gaga Kesiminde Profesyonel Yaklaşım Şart


Daha önce böyle bir işlem yapmadıysanız, Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir? Sorusunun yanıtlarını öğrenerek böyle bir işleme kalkışmamanızı öneririz. Bu kesim işlemi her ne kadar kolay bir işlem olsa da, bunu daha önce yapmamış ve gerekli ekipmanı bulunmayan kişiler tarafından yapılmamalıdır. Bir diğer deyişle amatörlüğünüzü bir kuşun üzerinde atmaya kalkışmamalı, mutlaka uzman bir veterinere başvurmalısınız. Veteriner, doğal bir şekilde gaganın olması gereken şekline gelmesi için, katmanlardan oluşan eğeleme, kesme gibi işlemlere başvuracak ve sonucunda bir tür estetik operasyon gerçekleştirecektir. Dolayısıyla bu konuda daha önce deneyiminiz yoksa işlemi daha önce görmemişseniz, gaga kesimi için cesaret etmemelisiniz. Bu kuşunuzun yaşamına mal olacak bir sorun oluşturacaktır.

Gagayı Kendiniz Kesecekseniz


Muhabbet kuşunuzun gagasını kendinizin kesmeye kalkışmanız, eğer deneyiminiz yoksa ölümcül sonuçlar doğurabilir. Ancak zorunlu durumlarda Muhabbet Kuşu Gagası Nasıl Kesilir? Konusunda derinlemesine bir araştırma yapmanız gerekir. Kesim işlemi için lazım olacak eğe, özel makas gibi aletlere dodomama.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu konuda hazırlanmış videolar ve içerikleri dikkatlice inceleyerek, zorunlu hallerde kuşunuzun gagasını kendinizde kesebilirsiniz. İşlemin faydalı olabilmesi için, çok ileriye gitmeden özenli bir şekilde törpüleme gerçekleştirmeniz gerekecektir. Kesim işlemi sonrasında, bu durumdan aşırı korkmuş olan kuşunuzun, bir süre kendi başına kalmasını sağlamanız da önemlidir. Fazla ziyaretçiler ve hatta sizin varlığınız bile onu bir süre tedirgin edebilir.

Etiketler: Muhabbet Kuşu
Mart 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR