Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır?

Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır?

Muhabbet kuşu beslemek isteyenlerin, onların bakımlarıyla ilgili geniş bir külliyat hakkında da bilgi sahibi olmaları gereklidir. İshal muhabbet kuşu için ölümcül bir hastalık olabilir. İshali oluşma sebepleri çok sayıda olmakla birlikte, iki temel grupta toplanır. Bunlar hastalıktan kaynaklanan mikrobik ishal ve beslenme düzensizliği ile birlikte hava akımları ya da yanlış bakım nedeniyle ortaya çıkan ishallerdir. Muhabbet kuşlarının ishal olduğu dışkılarında ki sulanmanın yanı sıra, halsizlik, durgunluk ve bir köşede kabarmış bir şekilde hareketsizlikle de belli olur. Bu aşamada Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır? Sorusu önem kazanır. Alacağınız cevaplar çeşitli niteliklere sahip olacaktır. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken, dışkısının analizini yapmak olmalıdır.

Dışkı Analizinin Önemi


Muhabbet kuşu ishal olduysa Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır? Hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmanız gerekecektir. Öncelikle yapılması gereken, dışkısının analizidir. Bu sayede ishalinin nedenini doğru bir şekilde anlayabilir ve dolayısıyla tedavisini de buna göre şekillendirebilirsiniz. Aksi halde iyileşmeler görülse bile, kuşunuz yeniden hastalanacak ve belki de doğru tedavi uygulanmadığı için ölümüyle sonuçlanacaktır. Analiz edilen dışkıdan alınan verilerin bir uzman tarafından değerlendirmeye alınması ise ayrıca önem taşır. İshal tıpkı insanlarda olduğu gibi ve hatta çok daha ileri seviyede kuşların yaşamanı riske edebilir.

Analiz edilen dışkıdan elde edilen verilere göre Muhabbet Kuşu İshal Olursa Ne Yapılır? Sorusunun yanıtı daha net belirlenebilir. Yani muhabbet kuşunun ishaline göre uygulanacak tedavi prosedürün çok daha net şekilde belirlenebilmesi mümkündür. Her ne sebeple olursa olsun ishalin ciddi bir sıvı kaybına neden olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle de yüksek oranda vücuduna sıvı alımının sağlanması gerekir. Bunun için yaklaşık 2 çay kaşığı glikoz ve 1.5 litre su çözeltisi harmanlanmalıdır. Daha sonra ise günlük 6 ml ölçüde ortalama 6 dozluk olarak muhabbet kuşuna verilmesi gerekir. Bu şekilde vücudunun hem sıvı kaybının hem de şeker kaybının dengelenmesi sağlanır. Ayrıca ishali kesmeye yardımcı olacak ilaçlar ve besinler ile bir besin programının oluşturulması da gerekir.

Etiketler: Muhabbet Kuşu
Mart 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR