Muhabbet Kuşu Kızgınlık Dönemi Ne Kadar Sürer?

Muhabbet Kuşu Kızgınlık Dönemi Ne Kadar Sürer?

Muhabbet kuşlarında çiftleşme dönemi birden fazla değişkene bağlıdır. Eş tutma, çiftleşme için doğru koşulların oluşturulmuş olması gibi pek çok etken, muhabbet kuşlarının çiftleşme döneminin oldukça hassas olmasına neden olur. Muhabbet kuşlarının çiftleşme döneminin sorunsuz şekilde geçmesi ve yeni muhabbet kuşu yumurtaları elde edebilmek için sürecin doğru şekilde yönetilmesi gerekir. Çiftleşme döneminin gerekliliklerini sağlayarak, muhabbet kuşlarının çiftleşmeye teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekir. Bunu sağlayabilmek adına bile muhabbet kuşu çiftleşme dönemine ilişkin her konuda bilgi sahibi olunmalıdır. Bu bilgilerin en başında da muhabbet kuşu kızgınlık dönemi ne kadar sürer? Sorusu gelir.

Muhabbet Kuşu Kızgınlık Dönemi
 

Muhabbet kuşu kızgınlık dönemi ne kadar sürer konusuna bilgi sahibi olmak, eş tutma başta olmak üzere tüm sürecin çok daha rahat bir şekilde oluşturulması sağlanabilmektedir. Muhabbet kuşunun kızgınlık döneminin ne kadar süreceğinin bilinmesi özellikle de eş tutma söz konusu olmayan muhabbet kuşları açısından çok önemlidir. Çünkü kızgınlık döneminde olan muhabbet kuşları bu süreçte oldukça zorlanmaktadır ve yanında da bir eş bulunmuyor ise ciddi bir problem oluşturuyor. Bu sorunlar hem kendisi hem de sahibi için oldukça eziyet haline gelen bir döneme dönüşmektedir.

Muhabbet kuşu kızgınlık dönemi ne kadar sürer ile ilgili bilgi edinilmesi, bu dönemde muhabbet kuşunun istek ve hareketlerine yönelik daha doğru uygun şekilde hareket edilebilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda bir muhabbet kuşunun yetişkinliği ile birlikte girdiği kızgınlık dönemi ortalama olarak 1 ay civarında sürmektedir. Bu süreçte eş tutması durumunda çiftleşme gerçekleştirerek, muhabbet kuşu yumurtaları bırakabilir. Ancak eş tutma gerçekleştirememiş ise bu kızgınlık döneminde agresif tutumlar sergileyebilir ve rahatsızlığını da çevresine tamamıyla hissettirebilir. Eş tutmuş olan muhabbet kuşları için kızgınlık döneminin çok fazla bir önemi bulunmamaktadır. Yani hem dişi hem de erkek muhabbet kuşu besleyen kişiler için kızgınlık dönemine yönelik müdahalelere ve beklentilere gerek olmadan da yeni muhabbet kuşlarına sahip olabilmesi mümkün oluyor. Bu yüzden muhabbet kuşu çifti bakımı yaygın olarak tavsiye edilir.

Etiketler: muhabbet kuşu
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR