Muhabbet Kuşu Ne Zaman Yumurtlar?

Muhabbet Kuşu Ne Zaman Yumurtlar?

Muhabbet kuşu çiftleştirildikten sonra sıra yumurtlama sürecine gelir. Bu süreçte hem muhabbet kuşunun hem de yumurtalarının sağlıklı olabilmesi için gerekli koşulların sağlanması gerekir. Bu açıdan muhabbet kuşu yumurtalama hazırlığı büyük bir önem taşır. Muhabbet kuşu sahipleri daha önce deneyimlememişler ise muhabbet kuşu ne zaman yumurtlar şeklinde bir soruyu dile getirebiliyor. Muhabbet kuşunun gebelik süreci olarak telaffuz edilecek yumurtlama süreci çok uzun değildir. Bu nedenle de çiftleşmeden itibaren en hızlı şekilde muhabbet kuşunun kafesinde yumurtlama için en uygun koşulların sağlanması gerekir.

Muhabbet Kuşu Yumurtlama Zamanı


Muhabbet kuşu yumurtlama süreci çok hassas detayları içerir. Muhabbet kuşu ne zaman yumurtlar sorusunun yanıtı ortalama olarak 12 ile 15 gün aralığındadır. Çiftleşmeden sonra ortalama olarak 2 hafta içerisinde muhabbet kuşu yumurtlar. Muhabbet kuşları yumurtlama döneminde yine ortalama olarak 4 ile 6 adet yumurta yapmaktadır.

Muhabbet Kuşu Kuluçka Dönemi


Muhabbet kuşu ne zaman yumurtlar
sorusu kadar yumurtalama sonrası dönemde çok önemlidir. Tüm kanatlı canlılar gibi muhabbet kuşları da yumurtlayarak ürer. Bu nedenle yumurtlama sonrasında belirli bir kuluçka dönemine yatar. Yumurtalarının üstünde uygun koşulları sağlamak üzere muhabbet kuşları yatar. Bu süreçte beslenme gibi temel ihtiyaçları erkek muhabbet kuşu tarafından sağlanır. Bu yüzden kuluçka döneminde olan muhabbet kuşunun ihtiyaçlarını karşılamaya ayrı bir özen gösterilmesi çok önemlidir. Kuluçka döneminde muhabbet kuşunu strese sokabilecek ve tedirgin edebilecek her türlü eylemden ve gürültünden mutlaka kaçınılmalıdır. Bu şekilde sürecin çok daha sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi sağlanabilir.

Kuluçka döneminde olan muhabbet kuşunun kafesinin temizliği noktasında da dikkatli hareket edilmelidir. Özellikle de muhabbet kuşunun kafeste bulunmadığı zamanlar kafesinin temizlenmesi gerekir. Zira muhabbet kuşu sizi yavruları için ciddi bir tehdit olarak algılayarak, saldırgan bir tutum içerisinde olabilir. Bu yüzden muhabbet kuşunun ortalama olarak 20 gün kadar süren kuluçka döneminde, yumurtalar çatlayana kadar muhabbet kuşuna ayrı bir ihtimam gösterilmesi gerekir. Yetişkin muhabbet kuşları yıl boyunca ortalama olarak 1 ya da 2 defa kuluçka dönemine yatabilmektedir. 

Etiketler: Muhabbet Kuşu
Mart 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR