Muhabbet Kuşu Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet Kuşu Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Evde muhabbet kuşu beslemenin birbirinden farklı çok önemli detayları bulunur. Muhabbet kuşları için hem sağlıklı hem de rahat bir atmosfer oluşturabilmek için düşünülmesi ve dikkat edilmesi gereken çok detay bulunur. Muhabbet kuşu yaşı da en temel konulardan birisidir. Zira beslenmesinden çiftleşmesine kadar her bir şey yaşına göre değişkenlik gösterir. Bu durumda muhabbet kuşu yaşı nasıl anlaşılır şeklinde bir sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Muhabbet kuşunun yaşının anlaşılabilmesi için kullanılabilecek farklı yöntemler bulunur.

Baş Çizgisinden Muhabbet Kuşu Yaşı Anlama


Günümüzde muhabbet kuşu yaşı nasıl anlaşılır sorusu için genellikle baş kısmındaki siyah çizgiler kullanılır. Yeni doğmuş ve yavruluk döneminde olan bir muhabbet kuşunun başında siyah çizgiler bulunur. Koyu tonlarda olan bu siyah çizgiler, ilk 5 ayın sonuyla birlikte yetişkinliğe adım atması sonucunda yeni çıkan alın tüyleri, bu siyah çizgileri örtmeye başlar. 7 aylık periyodun sonunda ise bu çizgiler tamamen görünmez hale gelir. Burada kuşun orijinal renk tonlarına yakın renkteki tüyler kaplar.

Gözlerinden Muhabbet Kuşu Yaşı Anlama


Muhabbet kuşlarını yaşını belirleme noktasında gözlerde oldukça önemli bir belirleyicidir. Çünkü muhabbet kuşlarının gözlerinin rengi ve yapısı yaşına göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden muhabbet kuşu yaşı nasıl anlaşılır sorusu için gözleri de kullanılır. Yavru muhabbet kuşlarında gözler tamamen siyah tonda olur. Erişkinliğe adım attığı ilk 6 ayın sonunda gözün çevresinde halka formunda koyu gri bir iris oluşumu gözlemlenir. 9.ayın sonunda ise bu söz konusu irisin renk tonunda açılma meydana gelir. 12.ayın sonu itibari ile de bu iris beyaz bir ton almaya başlar. Yaşı ilerledikçe de iris halkasının boyutunda büyüme devam eder. 7 yaşına gelen bir muhabbet kuşunun gözünün neredeyse yarısında bir beyaz halka oluşmuştur.

Gaga Renginden Muhabbet Kuşu Yaşı Anlama


Muhabbet kuşu yaşı anlamada gaga ve cere rengi de kullanılabilir. Yavru muhabbet kuşlarında cere ve gaganın rengi çok daha açık tonlara sahiptir. Yetişkin muhabbet kuşlarında ise bu renk çok daha koyu seviyede olur. Ancak bu yöntemin diğer yöntemlere göre daha düşük doğruluk payı olduğunun unutulmaması gerekir.

Etiketler: Muhabbet Kuşu
Şubat 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR