Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım?

Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım?

Muhabbet kuşlarının yumurtlama ve öncesindeki kuluçka dönemleri oldukça hassas dönemlerdir. Bu dönemlerde sessizlik ve rahatsız edilmeme onlar için çok önemlidir. Özellikle kuluçka dönemindeyken, yumurtalar çatladı mı, yavrular çıktımı şeklinde sürekli olarak rahatsız edilmeleri, onları ciddi streslere sokabilir. Bu durumlarda yumurtaları çatlattıkları, kırdıkları hatta yuvadan attıkları karşılaşılan tepkilerdir. Dolayısıyla onları zaten zor başa çıktıkları bu dönemde olabildiğince rahat ettirmek, sessizlik ve rahat bir ortam sağlamak gereklidir. Kuşunuzun yumurtlaması ve yavruların seslerini duymanızla beraber, Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım? Sorusu hakkında araştırma yapmanız büyük bir önem taşıyor. Zira bu aşamadan sonra sessizlik ve rahat bir ortamın yanında, beslenmeleriyle ilgili de çeşitli destek önlemler almanız gereklidir.

Muhabbet Kuşu Yavruları Nasıl Beslenir?


Muhabbet kuşu yavruları için özel olarak hazırlanmış çeşitli besinlere dodomama.com üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Besin değerleri yüksek D ve A vitamini açısından zengin bu besinler, yavruların henüz gelişmemiş sindirim sistemleri için ideal yumuşaklıktadır. Aynı zamanda henüz yumurtlamış olan anne kuşun gagasının sertleşmesi için ihtiyacı olan D Vitaminini de yüksek oranda içerir. Yani hem yavrular ve hem de anne için ideal bir besin kaynağı olur. Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım? Sorusu sadece yavruların beslenmesini kapsamaz, aynı zamanda kuluçka döneminin şartları ve yumurtlama nedeniyle, güç ve kilo kaybetmiş olan anne kuş için de, özenli ve kalsiyum, A ile D Vitaminleriyle bir beslenme desteği sağlamanız gereklidir.

Anne Muhabbet Kuşuna Özel Besin Takviyesi


Yavrular için satın aldığınız yavru muhabbet kuşu besinleri, yeterli beslenmeyi sağlayacaktır. Ancak kuluçka dönemi ve yumurtlama aşamalarının oluşturduğu zorluklar ve kilo kaybıyla baş edebilmesi için, anne kuş için de özel bir beslenme desteği gerekir. Muhabbet Kuşu Yumurtladı Ne Yapmalıyım? Denildiğinde, annenin de ihtiyaçlarına yönelik olarak hareket etmeniz gerekir. Sessiz ve rahat bir ortam, sıcaklığı çok yüksek olmayan ve hava akımlarına maruz kalınmayan bir yaşam alanı, yavrular için özel besinler ve yanı sıra anne için A,D Vitaminleriyle birlikte, Kalsiyum yönünden zengin besinler bir süre devam edilmesi gereken beslenme düzenidi

Etiketler: muhabbet kuşu
Ocak 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR