Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Papağan besleyenlerin karşılaştığı bir konu olarak cinsiyet belirlenmesi sorunu sürekli gündemdedir. Papağanların yetişkin hale gelinceye kadar cinsiyetlerinin belirlenmesi hayli güçtür. Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Sorusu da bu sebeple sıklıkla sorulur. Çoğunlukla dişi sanılan papağanlar erkek, erkek sanılanlar ise dişi çıkabiliyor. Papağanların olgunluk dönemleri, yaklaşık 3. Yaşlarından itibaren başlar. Bu süreçte yavrulamaya başlayan papağanların, yumurtlayanları doğal olarak dişidir. Bu yöntemle bu aşamadan sonra kesin ve net bir bilgi edinebilirsiniz. Ancak daha küçük olan papağanların cinsiyetinin belirlenmesi oldukça zordur. Buna karşın bazı yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemler arasında ötüş tarzları, tüylerinin renkleri, davranış şekilleri bulunuyor. Ancak en kesin sonuç yaptıracağınız bir DNA testi ile olacaktır.

Cinsiyet Belirleme Yöntemleri


Erkek kuşlar, her zaman dişilerini cezbededilmek ve çiftleşmeye ikna edebilmek için başvurduğu özel yöntemler vardır. Bunlar birer doğal yetenektir ve bunların arasında en önemlisi de, dişi kuşlara göre daha melodik ve güzel bir ötüşe sahip olmalarıdır. Buradan hareketle, daha melodik şekilde öten kuşun, erkek olması olasılığı daha yüksektir. Ancak elbette kesin sonuç veremeyen bir yöntemdir. Bazı papağan türlerinde tüylerin rengi, kuşun cinsiyetinin belirlenmesinde aktif rol oynar. Ancak bu her tür papağan geçerli bir yöntem değildir. Dolayısıyla cinsiyet belirleme konusunda yine en kesin sonuca ulaştırmaz, ancak bir fikir oluşturabilir. Yumurtlama dönemine kadar bekledikten sonra, yumurtlayan kuşun dişi olduğunu anlamak, en kesin sonucu oluşturacaktır. Peki, en kesin şekilde Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Denildiğinde, başvurulacak tek bir yöntem bulunur.

DNA Testiyle Cinsiyet Belirleme


Papağan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Sorusunun her yaştaki papağan için en kesin belirleme yöntemi olarak cevabı DNA testidir. Bu test belirli olanaklara sahip ve konu hakkında uzmanlaşmış veterinerler tarafından gerçekleştirilebilir. Bu sebeple size yakın ve bu testi gerçekleştirebilen veteriner bulmak konusunda zorlanabilirsiniz. Ancak uzaktan da bu testin yapılması olanağı sağlayan veterinerlerde bulunuyor. Kuşunuzun cinsiyetini kesin olarak belirlemek için başvurabileceğiniz bu yöntem, hem çok basit ve hem de çok hızlı sonuç alabileceğiniz şekilde gerçekleşiyor. Bu sayede henüz olgunluğa erişmemiz kuşlarınızın bile, hangi cinsiyete sahip olduğunu kolayca ve kesin bir şekilde  öğrenebilirsiniz.

Etiketler: Papağan
Mart 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR