Papağan Nasıl Konuşturulur?

Papağan Nasıl Konuşturulur?

Papağan Nasıl Konuşturulur? Sorusunun ilk yanıtı, öncelikle doğru bir türü seçmeniz gerektiğidir. Konuşan bir papağan beslemek ve onu olabildiğince kolay eğitmek istiyorsanız, seçmeniz gereken en iyi türler Amazon ya da Jako papağan türleridir. Papağan beslemeye karar vermeniz, konuşan bir kuş sahibi olmak istemenizle eş değer olacak şeklinde bir algı bulunuyor. Ancak konuşan papağan türlerinin sayısı, konuşmayan türlere göre oldukça azdır. Bu sebeple konuşan bir papağan beslemek istediğinizde, doğru bir tür seçmeniz gerekecektir. Bu seçimi gerçekleştirirken diğer bir önemli konuysa, onlara sunabileceğiniz yaşam alanı özellikleridir. Bazı papağanlar kafeslerde kolayca yaşayabilirken, bazılarıysa daha geniş yaşam alanlarında beslenebilirler. Bu sebeple Papağan Nasıl Konuşturulur? Sorusunun ilk yanıtı, öncelikle doğru bir türü seçmeniz gerektiğidir. Konuşan bir papağan beslemek ve onu olabildiğince kolay eğitmek istiyorsanız, seçmeniz gereken en iyi türler Amazon ya da Jako papağan türleridir. Bu türlerinse, kafesle birlikte, geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyacağını mutlaka bilmeniz gerekir.

Papağan Eğitiminde İlk Adım


Papağan seçimini doğru bir şekilde yaptığınızda, ardından ona doğru ve iyi bir yaşam alanı oluşturmanız gerektiğinin altını çizmiştik. Ancak bunun papağanınız gelmeden önce yapılması gerektiği de diğer bir önemli ayrıntıdır. Yaşadıkları yerlerde ki değişikliklerden hiç hoşlanmayan papağanlar için, onun yaşayacağı alanın tüm ayrıntılarıyla önceden hazırlanması önemlidir. Bu hazırlığı yaparak yaşam alanına yerleştirdiğinizde, her türlü eğitim ve onun alana alışması da daha kolay olacaktır. Ancak bu koşullar sağlandığında Papağan Nasıl Konuşturulur? Konusunda öğrendiklerinizi uygulamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle dostumuzun hem size ve hem de yeni yaşam alanına alışması için ona birkaç haftalık bir süre verin.

Hemen Eğitmeye Çalışmayın?


Papağan Nasıl Konuşturulur?
Sorusunun püf noktası, sabır ve emektir. Her papağan aynı kapasiteye ve yeteneğe sahip değildir. Yaşam alanından memnun ve aynı zamanda doğru beslenme ve bakım sağlanan papağanların, daha fazla kelime öğrendiği bir gerçektir. Sevecen, sakin bir yaklaşım, gürültüden uzak bir yaşam alanı, onlar için ideal yaşam alanları olacaktır. Birkaç hafta boyunca doğrudan bir şey öğretmeye çalışmasanız da, sizin yaptıklarınızdan ve davranışlarınızdan onlar hemen sonuçlar çıkarmaya başlayacaktır. Papağanlar, hızlı bir şekilde kavrayan, zeki ve aynı zamanda neden sonuç ilişkisi kurabilen hayvanlardır. Dolayısıyla bu konuyu lehinize bir şekilde kullanmayı öğrenmeniz, yaptığınız her eylemle birlikte ona bir şeyler söylemeniz, eylemle ilişki kurmasını kolayca sağlayacaktır.

Etiketler: Papağan
Şubat 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR