Papağan Nasıl Yıkanır?

Papağan Nasıl Yıkanır?

Papağanlar türlerine göre kuru ve yağlı cilt özelliklerine sahiptir. Bu durum her iki tür içinde ciltlerinin sürekli olarak neme ihtiyaç duymasına neden olur. Dolayısıyla papağanların banyo yapması, temizlik amacıyla değil, yaşamsal bir ihtiyaçtan kaynaklanır. Tüylerinin sahip olduğu özellikler, dış kirlerin temizlenmesi için yeterince temizliği sağlar. Su temizlik konusunda başvuracakları en son şeydir. Yaz mevsiminde ve sıcak günlerde papağanların her türünün her gün banyo yaptırılması, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gereklidir. Buna karşın kış mevsiminde banyoların sayısını haftada 2 defa ile sınırlandırmanız gerekir. Her ne kadar nem onlar için yaşamsal önemde olsa da, fazla nemli kalmaları da, üşümelerine ve rahatsız olmalarına sebep olacaktır. Bu sebeple yıkanmadan hemen sonra kuruma için zamanlarının ve uygun atmosferin olması önemlidir. Papağan Nasıl Yıkanır? Konusunda ki ayrıntılı yanıtlarımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Papağanınızı Güneşli Zamanlarda Yıkayın


Bu nedenle banyo sonrasında kuşunuzun kuruması için güneşten faydalanabilirsiniz. Ancak fazla güneşte zararlı olacağından, kuşunuzun güneşten kaçınabileceği şekilde bir yerleşimde olmasına özen gösterin,, gerisini kendisi halledecektir. Islakken rahatsız oldukları ve hastalanma riskleri arttığı için, asla akşamları yıkamayın. En uygun zaman sabah saatleri ve öğle saatleridir. Bu sayede tüylerini kurutmaları için zamanları olacaktır.

Papağan Nasıl Yıkanır? Sorusunu üç ayrı cevabı bulunuyor. Bunlar spreyleme yöntemiyle, Buhar banyosu şeklinde ve kendi kendine banyo yapmasını sağlayarak şeklindedir. Bazı papağanlar kendileri banyo yapmak yerine, sprey yöntemini daha fazla tercih ederler. Bazılarıysa yıllar boyunca sprey ve buhar yöntemiyle banyo yapsalar da, birden tercihlerini kendi kendine banyo yapmak şeklinde değiştirebilirler. Bu sebeple kullanmasa bile, kafesin de mutlaka kendi kendisine banyo yapabileceği bir alan ve tazelenmiş su mutlaka bulundurulmalıdır.

Papağan Nasıl Yıkanır? Sorusuna verilen ilk yanıt sprey yöntemi olacaktır. Ilıştırılmış ve daha önce kullanılmamış, herhangi bir kimyasal bulaştırılmamış bir sprey içerisine sıcak su konulur. Önce elinizde deneyerek suyun sıcaklığına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu suyla 5-6 defa olmak üzere kuşunuzun üzerine sert olmayacak bir şekilde suyu sıkabilirsiniz. Bu banyo kuşunuzun hoşuna gidecek ve kendisi için aynı zamanda bir oyun haline de gelecektir. Bunun dışında siz banyo yaparken buhardan faydalanması için banyoya kuşunuzla birlikte girebilirsiniz.

Etiketler: Papağan
Mart 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR