Scottish Fold Hangi Cins ile Çiftleşir?

Scottish Fold Hangi Cins ile Çiftleşir?

İlk defa 1960’ lı yıllarda tesadüfen bulunan kıvrık kulakları ve tombul yüzüne son derece yakışan boncuk gözleriyle, dünya genelinde tanınan bir türdür Scottish Fold. İlginç görünümüyle dünya genelinde 80’ li yıllardan sonra bir ırk olarak tanınmış ve pek çok yarışmada kazandığı birinciliklerle ününe ün katmıştır. Birden bire ortaya çıkmasına rağmen yapılan araştırmalarda, hangi köke dayandığı net olarak tespit edilemese de, yoğun olarak British Shorthair ve başka türlerin birleşimiyle ortaya çıktığı yönündedir. Kıvrık kulaklarının bir genetik bozukluk olduğunun ortaya çıkması Scottish fold hangi cins ile çiftleşir? Sorusunun da önem kazanmasına neden oluyor. Zira Kalıtsal bazı sorunlar taşıyan bu cinsin, kendi cinsiyle birleştirilmesi bazı ülkelerde yasal olarak uygun bile görülmez.

Scottish Fold Çiftleşmesi


Scottish fold hangi cins ile çiftleşir?
Sorusunun bu denli olmasının sebebi, zaten genetik ve çeşitli bozukluklara sahip olan türün, aynı ya da benzer sorunları taşıyan kendi cinsiyle birleştirilmesi sonucunda, ağır sağlık sorunlarının ortaya çıkabilmesi olasılığının yüksekliğidir. Bu sebeple Scottish Fold cinsinden kıvrık kulaklı kedilerin, British Shorthair gibi düz kulaklı cinslerle birleştirilmesi yöntemine başvurulur. Bu sayede yavruların bir bölümü düz kulaklı olurken, bir bölümü ise kıvrık kulaklı olarak doğarak Scottish Fold ırkının devamını sağlar. Dolayısıyla çiftleşme için en uygun kedi cinsi British Shothair olarak öne çıkar.

Nelere Dikkat Edilmelidir?


Scottish Fold son derece sevimli, cana yakın, oyuncu, ilgi görmeyi seven ancak sevgisini kendi seçtiği sahibe yönlendiren bir kedidir. Kucak sevmemesi ve özel oturuş tarzlarıyla tanınan ancak kendi sevgisini yönelttiği kişinin kucağından inmeyen bir dostumuzdur. Kısa ve uzun tüylü türleri bulunur. Doğuştan gelen kalıtsal sorunlarının dışavurumu kıvrık kulaklarıdır. Bununla birlikte bazı sağlık sorunları taşıyor olabilir. Bu sebeple hassas bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Scottish fold hangi cins ile çiftleşir? Sorusunu mutlaka dikkate almalı ve bu konuda araştırma yapılmalıdır. Taşıdıkları kalıtsal sorunlar nedeniyle, doğru çiftleşme partnerleri bulmak önemli bir görev haline dönüşüyor. Bu sebeple özenli bir şekilde çiftleşebilmesi için gereken tüm ayrıntılı bilgilere ulaşılması gerekir.

Etiketler: Scottish Fold
Ekim 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR