Tavşan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Tavşan Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Sempatikliği ve şirinliği anlatmak ve simgelemek için bu konudaki uygun görselliğiyle tavşanlar sıkça kullanılır. Tavşanlar şirin görüntüleri kadar sempatik hareketleri ile de çok sevilen hayvanlardan birisidir. Dolayısıyla her zaman çok sık şekilde beslenen hayvanlardan da birisi olan tavşanın cinsiyeti de merak edilir. Tavşan cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusu da bu nedenle ortaya çıkar. Kedi ve köpek gibi tavşanın cinsiyetinin kolayca anlaşılabilmesi herkes adına pek mümkün değildir. Bu nedenle pek çok kişi özellikle ilk dönemlerde beslediği tavşanın erkek mi yoksa dişi mi olduğunu bilmeyebiliyor.

Tavşan Cinsiyeti Belirleme


Tavşan cinsiyeti nasıl anlaşılır
sorusu için önerilen basit kontrol yöntemleri bulunur. Buna göre tavşanın cinsiyetini anlamak için öncelikle gözle kontrol gerçekleştirilebilir. Yetişkin tavşanlarda cinsiyet belirleme işlemi için bu yöntem kullanılabilir. Tavşanın narin bir şekilde kucağa alındıktan sonra kuyruğunu hafif şekilde yukarı kaldırmak gerekir. Bu şekilde genital bölgesine görsel erişim sağlanabilir. Burada dişi tavşan olması durumunda cinsel bölgesi rahatlıkla anlaşılabilir. Erkek tavşanda da penisi rahatlıkla görülebilir.

Daha detaylı olarak tavşan cinsiyeti nasıl anlaşır sorusuna yanıtlarda bulunur. Tavşanın genital bölgesinin hafif şekilde gerginleştirilmesi gerekir. Bu şekilde erkek tavşanlarda koni formunda bir görünüm ortaya çıkar. Dişi tavşanlarda ise “Y” biçiminde bir anüsten bir delik mesafesi mevcuttur.

Tavşan Cinsiyeti Ne Zaman Anlaşılır?


Fizyolojik özelliği dolayısı ile yavru tavşanların cinsiyetinin belirlenmesi zorlu ve çoğu kişi için olanaksız olur. Hatta uzmanlar bile çoğu zaman bu dönemdeki tavşanların cinsiyetini belirlemede tavşan anatomisine göre kıyaslama yapar. Bu nedenle tavşan cinsiyeti nasıl anlaşılır kadar ne zaman anlaşılır sorusu da önemlidir. Tavşanın cinsiyetinin belirlenebilmesi özellikle ilk 1 aylık süreçte içerisinde pek  mümkün değildir. Bu dönemde henüz vücudu tam olarak gelişmemiş olan tavşanın cinsel bölgesinde de cinsiyetine göre bir gelişim tam olarak sağlanmamıştır. Bu durumda dişi tavşan ile erkek tavşanın ilk 1 aylık dönem içerisinde karıştırılmasına neden olur.  İkinci ay itibari ile tavşan cinsiyeti belirleme daha belirgin fiziksel gelişim sayesinde daha kolay olacaktır. Çok hafif bir parmak baskısı uygulanarak erkek tavşanlarda penisin hissedilebilmesi mümkündür. Dişi tavşanlarda ise uzun bir delik, anüse uzanır şekilde gözlemlenebilecektir.

Etiketler: tavşan
Şubat 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR