Tavşan Ne ile Beslenir?

Tavşan Ne ile Beslenir?

Şirinliği ve saflığıyla herkesin sevdiği bir hayvan olan tavşan, insanın şansını da temsil eder. Kendisine has özellikleriyle ünlü olan tavşan ayrıca insanlarla çok başarılı bir ilişkiye sahiptir. Bu yüzden tavşan evde bile sıkça beslenen canlılardan birisidir. Tavşan beslemeye karar verildiğinde doğal olarak bazı sorumluluklar ve bu sorumluluklara bağlı bazı sorular gündeme geliyor. Özellikle de tavşan ne ile beslenir sorusu bunun en başında yer alıyor. Tavşan denilince ilk akla popüler kültür etkisiyle birlikte havuç gelir.

Sebze ile Tavşan Besleme


Tavşan besleme hassasiyet gerektiren hususlardan birisidir. Tavşan ne ile beslenir sorusu için verilebilecek çok fazla yanıt bulunuyor. Bu çeşitliliği de sebze ve bitkiler(yeşillikler) oluşturuyor. Çünkü tavşanların damak zevklerinde bildiğimiz tüm yeşillikler kendisine yer bulur. Her bir tavşan için salatalık ve yanı sıra marul en lezzetli yiyecektir. Gün içerisinde tüm öğünlerinde sebze ve yeşillik ile vücudunun tüm ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Tavşan Yemi Nedir?


Tavşan yemi de tavşan beslenmesi için tercih edilebilecek ürünlerden birisidir. Tavşanın fizyolojik olarak gelişimi için ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineraller bu yemlerde bulunur. Dolayısıyla tavşan ne ile beslenir sorusu için tavşan yemi de önerilebilir. Özellikle yavru tavşan besleme konusunda tavşan yemleri gerçekten oldukça etkili bir seçenek teşkil ediyor. Tavşanlar, mideleri çok ama çok hassas olan canlılardır. Bu yüzden yeşillik, sebze ve tavşan yemi dışında verilecek her tür besin sindirim sorunları yaşamasına neden olur. Özellikle ishal problemi çok ciddi seviyede görülebilir.  Bu yüzden kesinlikle tavşanın besin skalası dışında bulunan hiçbir yiyeceğin kesinlikle verilmemesi büyük bir önem taşır.

Henüz yeni doğmuş tavşanlar, tıpkı bebekler gibi yaşamlarının ilk dönemlerinde anne sütüne ihtiyaç duyar. Bu nedenle ilk 45 gün boyunca yeni doğan tavşanların anne sütüyle beslenmesi sağlanmalıdır. Eğer böyle bir olanak bulunmuyor ise de samanlar veya tavşan yemleri kullanılabilir. Bu şekilde yavru tavşanın anne sütünden alabileceği besin değerlerinin büyük bir kısmının karşılanması mümkün olur. Dolayısıyla son derece sağlıklı ve iyi bir gelişim sağlanabilir.

Etiketler: tavşan
Ocak 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR