Tüysüz kedi hangi ülkeye ait?

Tüysüz kedi hangi ülkeye ait?

Kediler birbirinden farklı ırklarının kendisine has özellikleriyle herkesin büyük bir hayranlık duyduğu ve beğendiği canlılardır. Bu kedi ırklarından birisi de tüysüz kedilerdir. Tüysüz kediler diğer tüm kedi türlerinden tamamen farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Türkiye’de pek yaygın şekilde görülmüyor olması nedeniyle tüysüz kedi hangi ülkeye ait merak edilebiliyor. Ancak ülkemizde fazla görülmüyor olsa da tüysüz kediler farklı dönemlerde dünyanın farklı bölgelerinde ortaya çıkmıştır. Tüysüz kedi ırkları arasında Ajanimo isimli ırktır. Bununla birlikte farklı bölgelerde de farklı örnek ırkları bulunmaktadır.

Tüysüz Kedilerin Kökeni Nedir?


Tüysüz kedi hangi ülkeye ait merak edilen t
üysüz kediler sfekens kedisi olarak da isimlendirilmektedir. Üzerinde hiçbir tüy bulunmaması ile popüler olan bu kedi ırkı, özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu kedi türünün ilk defa dünyada görüldüğü zamanlar 1960’lı yıllar olmuştur. 1960’lı yıllardan bu yana dünya genelinde her geçen gün daha da popüler hale gelen tüysüz kediler, oldukça yoğun talep görüyor. 1960’lı yıllarda bir evcil hayvan tarafından tüysüz kedi yavrusu doğurmuştur. Bu tarihten itibaren bu kedilerden daha fazla tüysüz kedi denemeleri başarılı olmuştur. Bu tarihlerin ardından ABD ve Kanada genelinde vücudunda çok az seviyede tüy bulunan kedilerin yetiştirilmesi başarılı olmuştur. Bununla birlikte başka tüysüz kedi ırkları da ortaya çıkmıştır.

Avrupa’da Tüysüz Kedi Irkları


Tüysüz kedi hangi ülkeye ait için
Amerika ve Kanada civarlarında oldukça yoğun şekilde yetiştirilmesi üzerine yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Bu şekilde her geçen gün daha da popüler hale gelen tüysüz kediler, Avrupa kıtasında da oldukça yoğun şekilde görülmeye başlanmıştır. Çünkü ABD ve Kanada’daki önemli gelişmelerin ardından Avrupa ülkelerine de gönderimleri gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Avrupa’da yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte Türkiye’de de görülmeye başlanmıştır. Tüysüz yapısıyla alışılmış görüntüsünden farklı olmasıyla bazı kişilerce çok sevilse de bazı kişiler için pek sevilmeyebiliyor. Bununla birlikte tüysüz kediler, özellikle tüysüz olmaları nedeni ile güneş gibi faktörlere karşı diğer kedilere nazaran daha hassasiyet taşır. Bu nedenle de özel bir bakım periyoduna ihtiyaç duyuyor. Bu hususlara dikkat ederek, hareket edilmesi durumunda sağlıklı ve konforlu bir şekilde bakımı gerçekleştirilebilir.

Etiketler: tüysüz kedi, ajanimo
Ağustos 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR