Yavru kedi bakımı nasıl yapılır?

Yavru kedi bakımı nasıl yapılır?

Küçücük vücudu, şirin bakışları ve karakteristik hareketleriyle hayatınıza renk katacak yavru kedilerin bakımında hassas yaklaşım sergilemelisiniz. Tıpkı bebeklerde olduğu gibi yavru kedilerde vücut gelişimlerini tam olarak tamamlamamıştır. Böyle bir durumda yavru kedilerin dışarıdan gelebilecek risklere karşı fazlasıyla açık olmasına neden olur. Sağlıklı bir gelişim için yavru kedi bakımı nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Bu şekilde yavru kediniz için en doğru büyüme koşullarını sağlayabilirsiniz. Yavru kedilerin yemek, tuvalet, oyun ve hatta uyku konusunda dünyayla yeni etkileşimde olması fazlasıyla sizin yardımınıza ihtiyaç duymasına neden olur. Bu yüzden yavru kedilerin yaşamının düzenlenmesinde sahibi olarak size büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Yavru Kedi Temizliği


Kediler oldukça temiz canlılardır. Hatta doğadaki en temizlik canlıların başında kediler gelir. Düzenli olarak kendilerini temizleyen kediler ayrıca pis olan bir yaşam alanında kendisini rahat hissedemez. Hatta kirli ve kötü kokan bir tuvalete girmez. Hatta böyle bir durumda kendisini kötü hisseder ve psikolojik olarak bile etkilenebilir. Temizlik açısından yavru kedi bakımı nasıl yapılır aslında sizin içinde önemlidir.  Yavru kediyle birlikte eve gelebilecek pirelere ve diğer zararlılara karşı mutlaka temizliğe önem vermelisiniz. Bunun için yavru kediyi eve getirdiğiniz amonyak içerikli özel pire temizleyiciler ile kedinizi yıkamalısınız. Kedinizin tüylerini yavru olduğu dönemden taramaya başlayarak, onun buna alışmasını sağlamalısınız.

Yavru Kedi İçin Kedi Kumu


Yavru kedi bakımı nasıl yapılır
konusu özellikle tuvalet açısından en temel sorulardan birisidir. Yavru kedinizin tuvalet alışkanlığını kazanma eğilimi yüksek seviyededir. Kediler alışkanlıklar üzerine kurulu bir yaşama sahip olmasından dolayı mutlaka yavruluğundan itibaren bu eğitimi vermelisiniz. Bunun için kedi kumundan yararlanabilirsiniz. Yumuşak ve hassas olan patilerine zarar vermeyecek ince yapılı kedi kumlarını kullanmalısınız. Bunun dışında solunum sorunlarına yol açmaması için tozsuz kedi kumlarını kullanmalısınız. Kedi kumunun her türlü fizyolojik riske karşı anti bakteriyel nitelikte olmasına da dikkat etmelisiniz. Kötü koku oluşumuna karşı dayanıklı ve hızlı topaklaşabilen kedi kumları ile yavru kedinizin tuvaletini kolayca yapabilmesini sağlayabilirsiniz.

Etiketler: yavru kedi
Ağustos 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR