Yavru Kediler Nasıl Beslenir?

Yavru Kediler Nasıl Beslenir?

Şirin mi şirin hareketleri, görünümleriyle her zaman insanların dikkatini üzerine çekmeyi başaran kediler, dünyada en çok beslenen evcil hayvanların başında geliyor. Her birinin kendisine has karakteristik özelliklerinin bulunduğu kedilerin, bakım sorumluluğunun üstlenilmesi son derece hassas şekilde hareket etmeyi gerektirmektedir. Özellikle de yavru kediler nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olunması, her türlü riske karşı çok açık olduğu bu dönemde son derece sağlıklı bir şekilde gelişebilmesine yardımcı olur.

Yavru kediler nasıl beslenir ile ilgili olarak uzman veterinerler öncelikli olarak olabildiğince annesinin yanında bulunmasını tavsiye etmektedir. Anne sütüyle beslenmesi vücut gelişiminin çok daha sağlıklı şekilde gerçekleşeceği bilinmektedir. Ancak bazı durumlarda anne sütü alabilmesi mümkün olmayabiliyor. Bu durumda yavru kedilerin vücutlarının ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması noktasında çok daha hassas şekilde hareket edilmesi çok önemlidir. Yavru kedilerin sağlıklı gelişimlerinin sağlanabilmesi için gerekli olan vitamin ve mineralleri alabileceği ürünler ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Yavru kediler için yemek artıkları ve hatta yaygın bilinenin aksine süt verilmesi son derece sakıncalı olabilmektedir. Et ve kemik ürünlerde yavru kedilerin sindirimi açısından çok ağır olacak besinlerdir. Bu yüzden yavru kedilerin vücut ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte içeriğe sahip olan taze ve doğal mamaların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yeni Doğan Yavru Kedi Nasıl Beslenir?


Günümüzde yeni doğan yavru kedi nasıl beslenir merak edenler için gerçekten pratik çözümler sunacak ürünler bulunuyor. Yeni doğan bir yavru kedinin eğer anne sütü alma şansı bulunmuyor ise vücut gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için geliştirilmiş ürünler bulunuyor. Süt tozu olarak bilinen bu ürünler yavru kediler için özel olarak geliştirilmiştir. Tamamen doğal yapıya sahip olan ve son derece zengin besin değerleri ile besleyici olan bu ürünler sulandırılıp, şırınga yardımıyla yeni doğan yavru kedilere yedirilebilir. Bu şekilde ilk hafta boyunca tıpkı anne sütünden alabileceği vitamin ve mineralleri alması sağlanabilir. İlk haftanın tamamlanmasından sonra yavaş yavaş yaş mamalara geçiş yapılabilir. Daha sonraki periyotta olgunlaşan dişleriyle birlikte kuru mamaya da geçiş yapılabilir.

Etiketler: yavru kedi
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR