Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Muhabbet kuşu besleyen herkesin mutlaka bilmesi ve dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususların başında da muhabbetlerin nasıl besleneceği geliyor. Muhabbet kuşunu yeni beslemeye başlayanlar veya beslediği muhabbet kuşundan yavru alanlar için beslenme süreci daha hassas hale geliyor. Yavru muhabbet kuşları, diğer tüm canlı türlerinin yavrularında ve bebeklerimizde olduğu gibi her konuda yardımınıza muhtaçtır. Bağışıklığı ve vücut fonksiyonları henüz tam olarak gelişmediği bu dönemde yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir hakkında bilgili olunması gerekir. Yavru muhabbet kuşunun beslenmesi, yetişkinlerine göre çok daha hassas olduğundan, daha fazla ilgi gerektirir.

Yavru Muhabbet Kuşu Besleme


Yavru muhabbet kuşları, tüm canlı türlerindeki yavrular gibi özel bir bakıma ihtiyaçları bulunur. Özellikle de hayatının ilk dönemlerinde bağışıklığının kuvvetli olması ve yanı sıra vücut gelişiminin sağlıklı bir şekilde olması için anne sütüne ihtiyaç duyar. Bu nedenle yavru muhabbet kuşlarında özellikle ilk 40 günlük dönemde muhakkak anne sütüyle beslenmesi gerekir. Söz konusu dönem içerisinde yavru muhabbet kuşunun anne sütüyle beslenmesinin mümkün olmaması durumunda uygun alternatif beslenme sağlanması gerekir.

Yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir sorusu için anne sütü alamayan yavru muhabbet kuşlarının özel olarak hazırlanmış olan yavru muhabbet kuşu sütleri veya özel muhabbet kuşu yemleriyle beslenmesi gerekir. Henüz kendi başına beslenebilecek durumda bulunmaması dolayısıyla yavru muhabbet kuşuna şırıngayla yemek verilmesi gerekir. Bu şekilde vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri en sağlıklı ve en iyi şekilde alabilmesi sağlanır.

Yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir sorusu için ilk 40 günden sonrası da önemlidir. Anne sütünden kesileceği bu dönemde saman veya muhabbet kuşu yemleri kullanılabilir. Zengin besin değerlerine sahip olan muhabbet kuşu yemleriyle gelişim döneminde olan muhabbet kuşunun çok sağlıklı bir şekilde gelişmeleri sağlanır. Özellikle de yavru muhabbet kuşunun kemik ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi, tüylerinin parlak ve canlı bir görünüme sahip olması sağlanabilir. Beslenme süreci kadar yavru muhabbet kuşu bakımı dahilinde temizliği hususunda da çok dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir. Özellikle annesi bulunmuyor ise tüm sorumluluğu sahibinde olacaktır.

Etiketler: Yavru Muhabbet Kuşu
Aralık 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR