Yavru Tavşan Nasıl Beslenir?

Yavru Tavşan Nasıl Beslenir?

Her canlıda olduğu gibi tavşanların yavruları da hassas bir bakıma muhtaçtır. Fizyolojik gelişimi henüz tam olarak tamamlanmamış olduğundan her türlü sağlık sorununa karşı açık durumdadırlar. Ayrıca bu süreçteki doğru beslenme ve bakımları gelişimlerinin sağlıklı olarak gerçekleşebilmesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle şirinliği ve sempatikliği dolayısıyla evde beslenmek istenen tavşanın yavrusunun bakımına özen gösterilmesi gerekir. Özellikle de yavru tavşan nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olunması sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi açısından çok önemlidir. Bir yetişkine oranla yavru tavşanların daha fazla besine ihtiyacı bulunur. Ancak buradaki besinlerin miktarı değil içeriğindeki besin değerleridir.

Yeni Doğmuş Tavşan Besleme


Yavru tavşanların yaşamlarındaki ilk dönemlerinde vitamin ve mineral ihtiyacı oldukça yüksek seviyede olur. Dolayısıyla tıpkı bebeklerimizde olduğu gibi ilk dönemlerinde anne sütüne fazlasıyla ihtiyaç duyar. Zira anne sütünden başka hiçbir şey bebeğin bağışıklığının ve genel vücut gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi tam yeterliliğe sahip değildir. Bu kapsamda yavru tavşan nasıl beslenir sorusu için mümkünse ilk zamanlar anne sütü yanıtı verilir. Yani olanak bulunuyor ise ilk 40 günlük dönemde yavru tavşanların anne sütüyle beslenmesi gerekir. Eğer anne sütü verilmesi mümkün değil ise yavru tavşanlar için saman verilebilir. Bunun dışında günümüzde yavru tavşanların vücut ihtiyaçlarına uygun olarak üretilen tavşan yemleri de kullanılabilir. Bu şekilde vücudunun gelişim için ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini alabilmesi sağlanır.

Yavru Tavşanlar Ne Yer?


Yavru tavşan nasıl beslenir
sorusu özellikle ilk 40 günlük süreçten sonra da büyük bir önem taşır. Anne sütüyle beslenme dönemini tamamlamış yavru tavşanlar, standart bir beslenme programına alınmalıdır. Bu çerçevede de otobur olan tavşanlar için uygun olan besinler kullanılmalıdır. Tüm tavşanlar otobur olduklarından sebze ve meyveler en ideal besin kaynaklarıdır. Özellikle yavru tavşanlar marul ve salatalığı çok ama çok sever. Ayrıca vücudunun ihtiyaç duyduğu besin değerleri de bu besinlerde mevcuttur. Dolayısıyla hem sağlıklı hem de keyifli bir besin yapısının oluşturulabilmesi mümkündür. Sebze ve yeşillikler yavru veya yetişkin olması fark etmeksizin tüm tavşanlara çiğ olarak verilmelidir.

Etiketler: Yavru Tavşan
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR