Akvaryum Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Akvaryum Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Akvaryumdaki aydınlatma yaygın bilinen aksine sadece estetik bir görsellik için yapılmaz. Akvaryum aydınlatmasının teknik açıdan balıkların sağlığı açısından da önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu sebeple de akvaryum için uygulanacak aydınlatma sisteminin gelişigüzel yerleşimi veya seçimi balıkların sağlığı açısından risk oluşturur. Dolayısıyla akvaryum aydınlatma sistem ve ürünlerinin seçimleri noktasında mutlaka çok daha dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Akvaryum büyüklüğü, akvaryum içerisindeki bitki ve aksesuarlar ile birlikte tabii ki akvaryumdaki balık türleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde balıkların sağlıklı gelişimleri ve kaliteli yaşam standartları için akvaryumda en uygun olan aydınlatmanın oluşturulabilmesi mümkün olur.

Akvaryum Aydınlatma Ne İşe Yarar?

Akvaryumda kullanılan aydınlatma ürünleri son derece şık ve ilgi çekici bir görsellik oluşturur. Bu sayede balıkları çok etkileyici bir görüntüde izleyebilmek ve bulunduğu mekana dekoratif değer katmak mümkün olur. Ancak akvaryum aydınlatma ürünleri sadece bunun için işlev görmez. Aynı zamanda da balıkların sağlıklı gelişimlerini ve yaşam konforlarını sağlamak için gerekli koşulların oluşturulmasını sağlar. Özellikle de akvaryum içerisinde bulunan bitki ve yanı sıra organizmaların büyümesi için gerekli olan ışık enerjisini karşılamaktadır. Bu şekilde balıkların beslenmesinden, psikolojik olarak kendilerini rahat hissetmelerine kadar pek çok noktada akvaryum aydınlatmasının oldukça önemli bir rolü bulunmaktadır.

Akvaryum Aydınlatma Nasıl Seçilir?

Kurulan akvaryumlar için aydınlatma ürünlerinin seçimi ve yerleşim düzeninin belirlenmesi sürecinde mutlaka hassas bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Günümüzde farklı balık türleri ve akvaryum çeşitleri için geliştirilen özel akvaryum aydınlatmaları bulunuyor. Bu nedenle de akvaryum aydınlatma ürünlerinin seçiminin de daha hassas şekilde hareket edilmelidir. Akvaryum için aydınlatma ürünlerinin seçiminde mutlaka dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Bu hususların en başında da “Watt”, “Lümen”, “Kelvin” ve “PAR” değeri gibi faktörler gelmektedir. Akvaryum içerisinde su, bitki, organizma ve balıklar üzerinde oluşturacağı etkinin daha net şekilde belirlenebilmesi ancak böyle mümkün olur. Bu sayede de akvaryumda beslenen balıklar için hangi aydınlatma sistemi ve yerleşimi ile çok daha sağlıklı sonuçların alınabileceği belirlenebilir.

Etiketler: akvaryum aydınlatma, akvaryum
Mart 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR