Akvaryum Bioball Ne İşe Yarar?

Akvaryum Bioball Ne İşe Yarar?

Aquaristler akvaryum konusunda yoğun bir uğraş sarf ederek, iyi bir akvaryum elde edebilirler. Basitçe biraz suyun içerisinde balık besleme düşüncesi, bir hayalden ibarettir. Çeşitli balık türlerinden ve çeşitli sayıda balık buluna bir akvaryum oluşturmak, oldukça meşakkatli bir iştir. Balıkların türlerinin birbirlerine göre uyumu, uygun atmosfer ve suyun oluşturulması, yeterli sıcaklık başlangıçta karşılaşılacak sorunlardır. Doğru ve çeşitli fitlerlerin kullanılarak, gerekli ve balıklara uygun su kalitesinin oluşturulması gerekir. Yararlı bakterilerin suda arttırılması, zararlı olanlara karşı önlemler alınması ve daha birçok detay, bir aquristin sürekli olarak uğraştığı birkaç ayrıntıdır. Akvaryum bioball, dış filtrede kullanılan bir aparat olarak, hayli önemli işlevlere sahiptir.

Dış filtre ve Bioball


Akvaryum bioball
en basit anlatmıyla, filtre içerisindeki suyun akışının karıştırılmasını ve böylece filtrede her bölgede su akıntısı oluşmasını sağlarlar. Bu sayede yararlı bakteriler için gerekli elverişli ortamın oluşması sonucu ortaya çıkar. Suyun akış yönünün karıştırılamaması halinde, sadece bazı bölgelerde yararlı bakteriler tutunabilir ve kolonileşir. Bioballar sayesinde baterilerin tutunabileceği ve koloni kuracağı alanlar artar.  Bu yararlı bakterilerin sayısının artması ve her bölgede bulunmaları ise balıklar için ideal bir yaşam ortamının oluşmasına neden olur. Yararlı bakterilerin yeterince bulunmaması veya olmaması durumunda, balıkların pek çok farklı hastalığa yakalanma olasılıkları artar. Bunun yanında elverişsiz yaşam ortamından kaynaklı olarak stresleri de artar.

Bioball Kullanmalı mıyım?


Akvaryum bioball
her tür filtreye uyumlu bir şekilde üretilirler. Aquaristlerin büyük bir çoğunluğu bioball kullanımını aksatmaz ve en önemli donanımlardan biri olarak görür. Pek çok açıdan balıkların daha düzgün bir yaşam ortamına sahip olmalarını sağladığı açıktır. Balıkların pek çok hastalığa yakalanmalarının önüne geçebilmek ve onlara daha iyi bir atmosfer oluşturmak için bioball kullanılmalıdır. Filtrelerde bulunan her parçanın önemli ve çeşitli görevleri bulunur. Bu parçaların ne işe yaradığını öğrenmek, daha iyi alternatifler bulabilmek için önemlidir. Filtrelerin komplike yapılarında bulunan çok sayıda aparat, balıklar için en ideal su kalitesinin oluşturulmasını hedefler. Bunun yanında filtrelerin içerisinde  bulunan aparatların çeşitlilik göstermesi de mümkündür.

Etiketler: bioball
Haziran 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR