Akvaryum Bitki Tohumu Nasıl Ekilir?

Akvaryum Bitki Tohumu Nasıl Ekilir?

Akvaryum içerisinde canlılar için daha özel ve daha kaliteli bir atmosfer oluşturabilmek için kullanılabilecek çok sayıda ürün grubu bulunuyor. Bu akvaryum ürünleri ile akvaryum içerisinde oldukça zengin çeşitlilikte ve son derece yüksek yaşam kalitesi standartlarının oluşturulabilmesi mümkün oluyor. Bununla birlikte akvaryumun karşıdan çok daha dolu ve zengin olduğu gibi oldukça estetik bir görünüme sahip olmasını sağlamakta mümkün oluyor. Bunun için kullanılabilecek en etkili akvaryum ürünlerinden birisi de akvaryum bitkileridir. Bu nedenle de pek çok akvaryum sahibi akvaryumuna, akvaryum bitki tohumu ekmeyi tercih edebiliyor. Hazır olarak satın olarak yerleştirmenin oluşturduğu olumsuzluklarla uğraşmak yerine tohum ekimi çok daha etkili olur.


Akvaryum Bitki Tohumu Ekimi


Akvaryum bitki tohumu
ekimi gerçekleştirecek akvaryum sahiplerinin öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken nokta tüm akvaryum bitkilerinin su içerisinde yaşamasının mümkün olmadır. Bu bitkilerinin yaklaşık 90% gibi bir kısmı hem su içerisinde hem de su dışında yaşayabilen ve amfibik olarak isimlendirilen bitkilerdir. Su gibi homojen yapıya sahip olan bir alan içerisinde bitki tohumu ekibi yapılabilmesi olanaksızdır. Bu noktada herkesin aklına süngerler geliyor olsa da bu son derece hatalı bir yaklaşımdır. Eskiden beri profesyonel akvaryum bakım ve süslemelerinde bitki tohumu ekimi için emers ortam yetiştiricileri kullanılabilmektedir. Bu şekilde bitkilerin ilk canlanma süreçleri için son derece uygun bir ortam teşkil etmektedir.

Söz konusu emers ortam yetiştiricileri ile yapılan akvaryum bitki tohumu ekimlerinde tohum su içerisine atılmamaktadır. Doğrudan temizliği ve nem kazanımı sağlanmış olan 1 ya da 2 milimetre inceliğe sahip lav kırığı ya da demir elementi içeren salınım özelliği bulunmayan bir taban malzemesine koyulur. Bu sayede üzerine ek bir işlem uygulanmasına gerek bulunmuyor. Çürüme gibi sorunlar ile karşılaşmaya neden olabilecek nem kaybının önlenebilmesi için akvaryuma atıldıktan sonra akvaryumun üzerinin streç gibi malzemeler ile kapatılması gerekir. Bu çerçevede sadece gün aşırı olacak şekilde nemlendirme amaçlı olarak sprey ile su sıkılması gerekir. Nemli atmosferin sağlanması bu işlem yeterli olan yapıyı sağlamaya yardımcı olur.

Etiketler: akvaryum bitki tohumu
Haziran 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR