Akvaryum Bitkileri Nasıl Yerleştirilir?

Akvaryum Bitkileri Nasıl Yerleştirilir?

Akvaryum içerisinde bitki bulundurulması hem önemli bir gereklilik hem de estetik bir görsellik sağlıyor. Balıklar için sağlıklı bir ortam oluşturmaya yardımcı olan akvaryum bitkileri son derece etkileyici bir görsellikte ortaya çıkarmaktadır. Özellikle doğal ortamını taklit etmekte olan balıkların daha huzurlu ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olması açısından oldukça önemlidir. Balık yetiştirme ve besleme uzmanlarına göre özellikle Amazon balık türlerinin besleneceği akvaryumlarda mutlaka bu bitkilere yer verilmesi gerekmektedir. Akvaryum bitkilerinin yerleşimi noktasında basit bir hesaplama kullanılabilmektedir. Bunun için “akvaryum boyu”*”akvaryum derinliği” bölü “50 metrik” şeklinde hesaplama yapılmalıdır. Bu şekilde nasıl ve ne kadar yerleştirilmesi gerektiği konusunda en doğru sonuçlar elde edilebilir.

Akvaryum Bitkileri Ne İşe Yarar?

Akvaryum bitkileri tüm akvaryumlar için görsel yönden etkileyici bir dokunuş sağlanmasından daha fazla öneme sahiptir. Bu nedenle de günümüzde pek çok farklı çeşidi ile akvaryum bitkilerinin mutlaka akvaryumlarda bulunması gerekir. Akvaryum bitkilerinin akvaryum içerisindeki yaşam formülünde oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Farklı görevleri ile sadece görsel bir etkiyle sınırlamayan kalmayan etkileri bulunmaktadır. Akvaryum bitkilerinin en önemli etkilerinden birisi de akvaryumun içerisindeki suyun zenginleştirilmesine yardımcı olmasıdır. Suya oksijen salarak, balık türleri için son derece sağlıklı bir ortam oluşturur. Akvaryum bitkilerinin bir diğer önemli katkısı ise akvaryum suyunun temizlenmesidir. Bu şekilde su kalitesini bozan azot içeren etkenleri kendisine çekerek, doğal filtreleme sağlar.

Akvaryum Bitkisi Nasıl Seçilir?

Akvaryum içerisinde kullanılacak bitkilerin seçilmesi noktasında da görsellikten ziyade işlevselliğine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle de akvaryum bitkisi çeşitlerinin farklı özelliklere sahip olması bu durumu daha da önemli kılar. Çünkü akvaryumda beslenecek farklı balık türlerinin yaşam koşulları ve dolayısıyla ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu sebeple de akvaryumda yerleştirilecek bitkilerin mutlak suret ile balık türüne uygun şekilde seçilmesi gerekir. Böylelikle akvaryum içerisinde balıklar için en sağlıklı ortamı oluşturacak bitkilerin kullanımı sağlanır. Ayrıca suyla bütünleşen akvaryum bitkileri doğal bir şekilde son derece estetik bir görselliği meydana getirir. Dolayısıyla akvaryuma bitki seçimlerinde öncelik mutlaka balık türlerinin ihtiyaçları olmalıdır.

Etiketler: akvaryum, akvaryum bitkileri
Şubat 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR