Akvaryum Kaplumbağası Ne Yer?

Akvaryum Kaplumbağası Ne Yer?

Akvaryumlarda beslenen deniz kaplumbağaları, doğru bir yaşam alanı oluşturulup, iyi bir şekilde bakıldığında uzun yıllar boyunca size arkadaşlık edebilirler. Deniz kaplumbağalarının ortalama yaşam ömürleri 70 yıldır. Ancak akvaryumda beslendiklerinde bu sürenin kısalması kaçınılmazdır. Bununla birlikte iyi bir bakımla uzun seneler birlikte olacağınız kesindir. Akvaryum kaplumbağası beslemek için ideal ve sürekli aynı sıcaklıkta olan bir su ve istediklerinden dinlenebilecekleri kayalar olmazsa olmaz ön koşullardır. Aynı zamanda her gün en az 1,5 saat boyunca güneş ışını almaları gerekir. Güneşe çıkamayacakları zamanlarda kullanılmak üzere UV ışıklar kullanılabilir. Ancak UV ışıklar her zaman kullanılmamalıdır. Bazen tercih edilmeli ve UV ışık olmasına rağmen yine de sürekli güneş ışını almaları gerekir. Bu sevimli dostlarımız yemek konusunda oldukça geniş bir portföye sahiptir. Hepçil olan su kaplumbağaları, hem etçil hem otçul beslenmeye ihtiyaç duyarlar.


Hangi Yemekler Tercih Edilmeli?


Akvaryum kaplumbağası
için özel olarak hazırlanmış yemler, çeşitli mineral ve vitaminleri içerecek şekilde hazırlanır. Bu sebeple mutlaka bu türlü yemler tercih edilmelidir. Bunun yanında ihtiyaç duydukları bazı mineral ve Vitaminler için, destek gıdalarda kullanılmalıdır. Tüm bunları veriyor olsanız da, haftada birkaç gün yeşillik, haşlanmış balık, dana ve tavuk eti de verilerek, ihtiyaçları olan proteinleri almaları sağlanmalıdır.

Sevimli dostlarımızın en sevdikleri yemeklerden biri kurutulmuş karidestir. Bu sebeple sürekli olarak karides verilmesiyle sıklıkla karşılaşılır. Ancak dostumuzun bunu seviyor olması, dengeli ve doğru bir beslenme oluşturmaz. Dolayısıyla sürekli karides vererek su kaplumbağanızın kısa süre içerisinde hastalanmasına sebep olabilirsiniz.

Kurutulmuş karides, alabalık, tatlı su levreği ( tuzlu su balıkları asla verilmemelidir. ), yağsız ve siniri olmayan dana eti veya kıyması, haşlanmış yumurta, yumurta kabuğu, haşlanmış tavuk eti, marul kaplumbağaların severek tükettikleri besinler arasındadır.


Ne Kadar Vermeliyim?


Akvaryum kaplumbağası
boylarına göre tüketim miktarları farklılıklar gösteren petlerdir. Dolayısıyla kış aylarında günde bir defa, yaz aylarında artan hareketliliğe paralel olarak günde iki defa beslemelisiniz.  Kaplumbağaların ne kadar yiyeceklerini kendinizin tespit etmesi gerekiyor. Her gün gündüz saatlerin olmak üzere verdiğiniz porsiyonların iki dakika içerisinde bitmesi gerekir. Eğer bitmiyorsa, porsiyonun fazla olduğunu anlayarak, kalan yemi çıkarmalı ve sonraki verişlerinizde porsiyonu azaltmalısınız. 

Etiketler: Akvaryum Kaplumbağası
Temmuz 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR