Akvaryum Kum Şelalesi Nasıl Yapılır?

Akvaryum Kum Şelalesi Nasıl Yapılır?

Akvaryumlarda her zaman daha fazla hareketlilik arayanların kullanabilecekleri birbirinden farklı yöntem ve ürünler bulunuyor. Akvaryumun hem daha canlı hem de daha hareketli bir görünüm kazanmasına yardımcı olacak hareketliliğe sahip uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar arasında da son derece dikkat çekici görselliği ile akvaryum kum şelalesi ilk sırada yer alıyor. Hemen hemen tüm akvaryumlarda en fazla tercih edilen akvaryum dekorları arasında kendisine yer buluyor. Ancak kum şelalesi yapımı fazlasıyla uğraşı ve hassas uygulama gerektirmektedir. Bu yüzden akvaryuma kum şelalesi yapmaya karar verenlerin mutlaka doğru ürünler ile çalışma gerçekleştirmeye dikkat etmesi gerekiyor.


Akvaryum Kum Şelalesi Yapımı


Akvaryum kum şelalesi
yapabilmek için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken önemli nokta hem güçlü hem de sessiz bir hava motoru kullanımı gerçekleştirilmelidir. Güç kapasitesi özellikle kumun yukarıya pompalanması noktasında yeterli bir kapasiteye sahip olması gerekiyor.  Bununla birlikte kum şelalesi yapımı için kullanılacak kumun mutlaka “hafif kum” olması gerekmektedir. Hafif kum konusunda da genellikle kum şelalesinde öneriler “silis kum” yönünde oluyor. Bununla birlikte kum şelalesi için strafor ya da kırmızı çamur kullanımı da elzemdir. Strafor akvaryum silikonu yardımı ile bir araya getirilerek, akvaryum dışında şelale için hayal eden formun verilmesi gerekir. Ardından akvaryum içerisindeki suyun boşaltılması gerekir.

Suyu boşaltılan akvaryumun camına form kazandırılan objenin cama yapıştırılması gerekir. Bu aşamada akvaryum kum şelalesi için önemli olan nokta yukarıdan dökülecek kumun şelalenin alt kısmındaki belirlenmiş olan “kum havuzu” içerisine dökülmesi sağlanmalıdır. Daha sonra hava motoru ile tekrar yukarıya gönderilerek, şelaleye çıkmasının sağlanması gerekir. Bu şekilde hem estetik hem de son derece fonksiyonel bir kum şelalesi yapımının gerçekleştirilebilmesi mümkün olur. Kullanılan malzemelerin kalitesi yüksek seviyeli olması durumunda uzun süreler hiçbir sorun yaşamadan, son derece etkili bir şekilde kullanımının gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Bu noktada akvaryumu için kum şelalesinin yapımı ile uğraşmak istemeyenlere yönelik olarak her akvaryum modeline ve ölçülerine uyumlu olan birbirinden farklı kum şelalesi modelleri de bulunmaktadır.

Etiketler: Akvaryum Kum Şelalesi
Haziran 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR