Akvaryum Kumu Bulanıklığı Nasıl Giderilir?

Akvaryum Kumu Bulanıklığı Nasıl Giderilir?

Akvaryumlarda kum hem biyolojik kalite açısından son derece gerekli bir detaydır hem de estetik görselliği zenginleştiren bir detaydır. Bu nedenle akvaryum gibi bir hobiye sahip olan herkes akvaryumunda yoğun şekilde kum kullanmaktadır. Balık, su ve bitki gibi olgular hesaba katıldığında bu görselliği ve biyolojik yapıyı tamamlayacak en temel unsur kum olur. Ancak akvaryumlarda öyle her önüne gelen kumun kullanılabilmesi mümkün değildir. Akvaryumda hem canlıların sağlığı ve yaşam kalitesi hem de görsel açıdan olumsuz etkilere neden olabilir. Bunun en somut örneklerinden birisi de uygun olmayan kum kullanımında akvaryumun bulanıklaşmasıdır. Özellikle akvaryum kumu bulanıklığı nasıl giderilir sorularının oluşmasının temelinde bu husus yatar.

Akvaryum Kumu Bulanıklığı Giderme


Akvaryum kumu bulanıklığı genellikle doğru ürün kullanılmamasından kaynaklı meydana gelmektedir. Akvaryumda kullanılan kumun, akvaryum için uygun bir kum olmaması, suyun ciddi manada bulanıklaşmasına neden olur. Bu durum hem görsel açıdan olumsuzluk hem de akvaryum canlılarının sağlığını olumsuz şekilde etkiler. Bu bulanıklığın giderilmesi için yapılacak eylemler ise canlılar için faydalı olan ve zamanla kendiliğinden biyolojik etkenlerinin oluşturduğu faydalı yapıların da kaybedilmesine neden olur. Akvaryumda kumdan kaynaklı bir bulanıklık söz konusu olduğunda akvaryum kumu bulanıklığı nasıl giderilir şeklinde bir soru gündeme gelir. Bunun için akvaryum kumunun yenilenmesi ve uygun olan bir kumun kullanılması tek çözüm oluşturur.

Akvaryum Kumu Nasıl Olmalı?


Akvaryum için kullanılacak kumun mutlaka akvaryumda kullanıma uygun olması gerekir. Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için akvaryumda kullanabilecekleri kum çeşitleri oldukça yardımcı olur. Akvaryum kumu çeşitleri sayesinde kesinlikle suyun bulanıklaşması gibi bir durumun söz konusu olmaması sağlanır. Bu noktada doğru akvaryum kumu seçilmesine rağmen bulanıklık oluşması gibi bir durum yaşanabilir. Böyle bir durumun giderilebilmesi için önceden önlem alınması gerekir. Bunun içinde akvaryum kumunun akvaryuma yerleştirilmesinden önce içeriğinde yer alan tüm dış etkenlerden arındırılması gerekir. Bunu sağlayabilmek adına da mutlaka kumun bol su ile yıkanması gerekir. Özellikle 10 defa kadar filtreli bir sistemde suyla yıkanmalıdır. Ayrıca kesinlikle kimyasal kullanılmamalıdır. Aksi halde akvaryum kumu bulanıklığı nasıl giderilir sorusuna yine yanıt aranması gerekliliği oluşur.

Etiketler: Akvaryum Kumu
Aralık 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR