Akvaryum Kumu Nasıl Yıkanır?

Akvaryum Kumu Nasıl Yıkanır?

Akvaryumlarda hem biyolojik kalite standartlarının yakalanabilmesi hem de estetik bir görsellik oluşturabilmek amacı ile kum kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Ancak burada kullanılan kum bilinen standart sahil kumu değildir. Akvaryum için özel olarak üretilmiş olan bu akvaryum kumu ile akvaryumlarda ayrı bir hava ve ayrı bir etki oluşturabilmek mümkündür. Ancak akvaryum içerisinde kullanılacak her yeni üründe olduğu gibi akvaryum kumlarında da tabii ki son derece titiz bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Çünkü üzerinde bulunan tüm dış atık ve faktörlerin hem akvaryumdaki canlılara zarar verme ihtimali bulunur hem de suyun renginin değişmesine, bulanıklaşmasına neden olabilir. Bu yüzden akvaryum kumunun mutlaka akvaryuma koyulmadan önce iyi bir şekilde yıkanması gerekmektedir.


Akvaryum Kumu Yıkama


Akvaryuma yeni bir kum kullanmaya karar veren kişilerin öncelikli olarak akvaryum kumunu iyice yıkamaya özen göstermesi gerekiyor. Akvaryum kumu yıkama işlemleri için günümüzde pek çok farklı yöntem önerisi bulunuyor. Ancak bu önerilerin büyük bir kısmı kumun etkisini yok edebildiği gibi akvaryumda kullanıldığında canlıların zarar görmesine de neden olabiliyor. Bu uygun olmayan kum yıkama yöntemlerinin başında tuz ruhu kullanımı geliyor. Tuz ruhu kullanımı akvaryum kumunun ciddi manada zarar görmesine neden oluyor. Her ne kadar iyice yıkanırsa yıkansın tuz ruhu kullanılmış olan akvaryum kumları, akvaryumda bulunan canlılar için hayati risk teşkil edebilmektedir. Bu nedenle akvaryum kumunun yıkanması sırasında kesinlikle hiçbir kimyasal ürün kullanımı gerçekleştirilmemelidir.

Akvaryum kumu yıkama işlemleri için bol bol su ile yıkama yapılması en temel ve en sağlıklı yöntemdir. Özellikle de bir tas içerisinde en az 10 defa olacak şekilde kumun iyice yıkanarak, suyunun değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde gerçekleştirilen yoğun yıkama neticesinde akvaryum kumunun üzerindeki tüm atıkların tamamen arındırılabilmesi mümkün olabilir. Akvaryum kumunun üzerinde kalan unsurlar ise akvaryumda bulunan filtreleme sistemi yardımıyla yoğunluğuna göre değişen sürelerde tamamen temizlenebilir. Bu süreler akvaryumun dış filtreleme sisteminin kalitesine göre birkaç saat sürebildiği gibi birkaç günde sürebilmektedir. Ancak mutlaka en sonunda akvaryum suyunda yaratmış olduğu bulanıklığı giderecek şekilde hijyenik/saf hale gelmesi mümkündür.

Etiketler: akvaryum kumu
Temmuz 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR